კატალოგი
ბურახი (მეორენაირად)

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
1 კილოგრამ პურის (შვრიის) ორცხობილას დავასხათ 4 ლიტრი მდუღარე წყალი, გავაცივოთ, გავწუროთ დოლბანდში; წვენს დავუმატოთ 25 გრამი საფუარი, 30 გრამი ქიშმიში, 250 გრამი შაქრის ფხვნილი და დავსგათ თბილ ადგილას; 12 საათის შემდეგ კვლავ გავწუროთ, ჩავასხათ ბოთლებში და შევდგათ მაცივარში; 12 საათის შემდეგ სასმელი მზად იქნება.
მაცივარში ბურახი 3-4 დღეს ინახება, მერე კი მჟავდება.
პოპულარული რეცეპტი

ძვლებსა და შებოლილ ხორცს დავასხათ 1...

ფქვილი ჩავყაროთ ჯამში, დროჟი გავხსნ...

ხორბლის ბურღული წინასწარ ჩავალბოთ ნ...

თევზის თავი, კანი, ფარფლები და ფხებ...

ღომის მარცვლები გავარჩიოთ, რამოდენი...

თხელ რგოლებად დაჭრილი ხახვი ვხრაკოთ...