კატალოგი
ბურახი (მეორენაირად)

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
1 კილოგრამ პურის (შვრიის) ორცხობილას დავასხათ 4 ლიტრი მდუღარე წყალი, გავაცივოთ, გავწუროთ დოლბანდში; წვენს დავუმატოთ 25 გრამი საფუარი, 30 გრამი ქიშმიში, 250 გრამი შაქრის ფხვნილი და დავსგათ თბილ ადგილას; 12 საათის შემდეგ კვლავ გავწუროთ, ჩავასხათ ბოთლებში და შევდგათ მაცივარში; 12 საათის შემდეგ სასმელი მზად იქნება.
მაცივარში ბურახი 3-4 დღეს ინახება, მერე კი მჟავდება.
პოპულარული რეცეპტი

კვერცხი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად, დ...

კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ მცირე რაოდე...

ხიზილალა მოვათავსოთ მდუღარე წყალში ...

ბადრიჯანი გავრეცხოთ, გავთალოთ, დავჭ...

თევზის თავი, კანი, ფარფლები და ფხებ...

სულგუნი დავჭრათ გრძელ და თხელ ნაჭრე...