კატალოგი
ბურახი (მეორენაირად)

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
1 კილოგრამ პურის (შვრიის) ორცხობილას დავასხათ 4 ლიტრი მდუღარე წყალი, გავაცივოთ, გავწუროთ დოლბანდში; წვენს დავუმატოთ 25 გრამი საფუარი, 30 გრამი ქიშმიში, 250 გრამი შაქრის ფხვნილი და დავსგათ თბილ ადგილას; 12 საათის შემდეგ კვლავ გავწუროთ, ჩავასხათ ბოთლებში და შევდგათ მაცივარში; 12 საათის შემდეგ სასმელი მზად იქნება.
მაცივარში ბურახი 3-4 დღეს ინახება, მერე კი მჟავდება.
პოპულარული რეცეპტი

ხორცი დავჭრათ 10-12 ნაჭრად. ღამით დ...

ჭურჭელში მოვათავსოთ გადარჩეული მაყვ...

ორივე სახის ხორცი და ტკბილი წიწაკა ...

თევზი გავასუფთავოთ, მოვაშოროთ თავი,...

გავრეცხოთ და ჩავყაროთ მდუღარეწყლიან...

გავრეცხოთ 750 გრამი ჭარხალი, დავჭრა...