კატალოგი
ბურახი (მეორენაირად)
ბეჭდვა |
1 კილოგრამ პურის (შვრიის) ორცხობილას დავასხათ 4 ლიტრი მდუღარე წყალი, გავაცივოთ, გავწუროთ დოლბანდში; წვენს დავუმატოთ 25 გრამი საფუარი, 30 გრამი ქიშმიში, 250 გრამი შაქრის ფხვნილი და დავსგათ თბილ ადგილას; 12 საათის შემდეგ კვლავ გავწუროთ, ჩავასხათ ბოთლებში და შევდგათ მაცივარში; 12 საათის შემდეგ სასმელი მზად იქნება.
მაცივარში ბურახი 3-4 დღეს ინახება, მერე კი მჟავდება.
პოპულარული რეცეპტი
საშუალო ზომის მწვანე პამიდორი გადავ...
ძროხის ახალი, მსუქანი ცურები გავასუ...
ხორცი გავრეცხოთ, წავუსვათ მარილი, დ...
გასუფთავებული, გარეცხილი ფრინველი ქ...
დავჭრათ კარაქი მომცრო ნაჭრებად, მივ...
ბატკნის გულ-ღვიძლი ძალიან წვრილად დ...