კატალოგი
ნამცხვარი ”კაკალი”
ბეჭდვა |
ავთქვიფოთ კვერცხი შაქრის ფხვნილთან ერთად, დავუმატოთ გამდნარი და შერბილებული კარაქი; შემდეგ ჩავყაროთ წვრილად დაჭრილი ნიგოზი და ფქვილი; ცომისაგან მოვამზადოთ ბურთულები. დავაწყოთ კარაქწასმულ ტაფაზე, ხელით ოდნავ გავაბრტყელოთ და შევდგათ ღუმელში გამოსაცხობად, სანამ არ შეყვითლდება.
მასალა:
კვერცხი - 3 ცალი
კარაქი - 100 გრამი
შაქრის ფხვნილი - 1 ჩაის ჭიქა
ნიგოზი - 1,5 ჩაის ჭიქა
ფქვილი - 1,5 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი
ხახვი დავჭრათ თხელ რგოლებად და ოდნა...
მარილიან წყალში მოვხარშოთ მსხვილად ...
კარგად გასუფთავებული, გარეცხილი ფრი...
მცენარეული ზეთი გავაცხელოთ, დავამატ...
ნელ ცეცხლზე გავადნოთ კარაქი და შაქა...
რძე ავადუღოთ, ჩავყაროთ შიგ მარილი, ...