კატალოგი
ნამცხვარი ქლიავით
ბეჭდვა |
ერთი ჩაის ჭიქა ერბო ან კარაქი 10-15 წუთი ვთქვიფოთ ერთ ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილთან ერთად. სათითაოდ ჩავახალოთ ოთხი კვერცხი. თან გავაგრძელოთ თქვეფა; დავამატოთ სოდა გახსნილი ძმარში, ორი ჩაის ჭიქა ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მრგვალ ფორმას (28-30 სმ. დიამეტრი) წავუსვათ ცხიმი, მოვაყაროთ ფქვილი, დავდოთ ცომი და გავაბრტყელოთ.
დავჭრათ პატარა ნაჭრებად ქლიავი, ფქვილში კარგად ამოვავლოთ, დავაყაროთ დარიჩინი და ზემოდან დავალაგოთ ცომზე. შევდგათ საშუალო სიმხურვალის ღუმელში; როცა გამოცხვება, ზემოდან მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.
მასალა:
ერბო ან კარაქი - 200 გრამი
კვერცხი - 4 ცალი
შაქრის ფხვნილი - 1 ჩაის ჭიქა
ფქვილი - 2 ჩაის ჭიქა
სოდა - 1 ჩაის კოვზი
ძმარი - 1 სუფრის კოვზი
ქლიავი - 1 კილოგრამი
დარიჩინი, შაქრის პუდრა - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
კურდღელი გავატყავოთ, გამოვაცალოთ ში...
15 კვერცხის ცილა გავთქვიფოთ კარგად,...
ქაშაყი გავასუფთავოთ, გამოვაცალოთ ში...
ორი კვერცხი ცილიანად ავთქვიფოთ, თან...
მოვხარშოთ ლობიო ჩვეულებრივი წესით. ...
ქაშაყი წყალში დავალბოთ 1-2 დღით, შე...