კატალოგი
ფენოვანი ტორტი შესქელებული რძით
| ბეჭდვა |
2 კვერცხი კარგად ავთქვიფოთ 1 ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილთან ერთად, შევურიოთ 2 სუფრის კოვზი თაფლი, 1 ჩაის ჭიქა გატარებული ნიგოზი, სოდა - გახსნილი ძმარში, დავაყაროთ 2 ჭიქა ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.
ცომი გავყოთ სამ ნაწილად; ტორტის ყალიბში ჩავაფინოთ ცხიმწასმული ქაღალდი და ზედ გავაბრტყელოთ ცომის ერთი ნაწილი (ხელი ცივი წყლით უნდა დავისვენოთ); ასე გამოვაცხოთ სამი ფირფიტა.
კრემი მოვამზადოთ შემდეგნაირად: 1 ქილა შესქელებული რძე წინასწარ მოვხარშოთ (2-3 საათის განმავლობაში), როცა გაცივდება გადმოვიღოთ და შევათქვიფოთ 1 ჭიქა გატარებული ნიგოზი.
გამომცხვარ ფენებს წავუსვათ კრემი და ერთმანეთზე დავალაგოთ; კრემი ზემოდანაც წავუსვათ და მოვაყაროთ ევრილად დაჭრილი მოხალული ნიგოზი.
მასალა:
კვერცხი - 2 ცალი
შაქრის ფხვნილი - 1 ჩაის ჭიქა
თაფლი - 2 სუფრის კოვზი
ნიგოზი - 1,5 ჩაიშ ჭიქა
შესქელებული რძე - 1 კოლოფი
ფქვილი - 2 ჩაის ჭიქა
სოდა - 1 ჩაის კოვზი
ძმარი - 1 სუფრის კოვზი
პოპულარული რეცეპტი

ორი მთლიანი კვერცხისა და ერთი ჩაის ...

დროჟი გავხსნათ თბილ რძეში მცირე რაო...

ხორცი დავჭრათ 2X4 სმ ზომის ნაჭრებად...

24 ჩაის კოვზი ნატურალური ყავა (შეიძ...

1 ცალი ფორთოხლისაგან გამოვწუროთ წვე...

ხორცი ჩავდოთ მდუღარე წყალში, მოვხარ...


