კატალოგი
ფენოვანი ტორტი შესქელებული რძით

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
2 კვერცხი კარგად ავთქვიფოთ 1 ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილთან ერთად, შევურიოთ 2 სუფრის კოვზი თაფლი, 1 ჩაის ჭიქა გატარებული ნიგოზი, სოდა - გახსნილი ძმარში, დავაყაროთ 2 ჭიქა ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.
ცომი გავყოთ სამ ნაწილად; ტორტის ყალიბში ჩავაფინოთ ცხიმწასმული ქაღალდი და ზედ გავაბრტყელოთ ცომის ერთი ნაწილი (ხელი ცივი წყლით უნდა დავისვენოთ); ასე გამოვაცხოთ სამი ფირფიტა.
კრემი მოვამზადოთ შემდეგნაირად: 1 ქილა შესქელებული რძე წინასწარ მოვხარშოთ (2-3 საათის განმავლობაში), როცა გაცივდება გადმოვიღოთ და შევათქვიფოთ 1 ჭიქა გატარებული ნიგოზი.
გამომცხვარ ფენებს წავუსვათ კრემი და ერთმანეთზე დავალაგოთ; კრემი ზემოდანაც წავუსვათ და მოვაყაროთ ევრილად დაჭრილი მოხალული ნიგოზი.
მასალა:
კვერცხი - 2 ცალი
შაქრის ფხვნილი - 1 ჩაის ჭიქა
თაფლი - 2 სუფრის კოვზი
ნიგოზი - 1,5 ჩაიშ ჭიქა
შესქელებული რძე - 1 კოლოფი
ფქვილი - 2 ჩაის ჭიქა
სოდა - 1 ჩაის კოვზი
ძმარი - 1 სუფრის კოვზი
პოპულარული რეცეპტი

თუ ღორის ბარკალი ძალიან მარილიანია,...

სტუმართმოყვარე ყაზახები...

ქათამი ან იხვი კარგად გავასუფთავოთ,...

მშრალი ფუნთუშები დავალბოთ წყალში და...

ალუბალი გადავარჩიოთ, გავრეცხოთ; მურ...

ცხვრის ხორცს ჩამოვაჭრათ რბილი ნაჭრე...