კატალოგი
ფენოვანი ტორტი შესქელებული რძით
2 კვერცხი კარგად ავთქვიფოთ 1 ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილთან ერთად, შევურიოთ 2 სუფრის კოვზი თაფლი, 1 ჩაის ჭიქა გატარებული ნიგოზი, სოდა - გახსნილი ძმარში, დავაყაროთ 2 ჭიქა ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. ცომი გავყოთ სამ ნაწილად; ტორტის ყალიბში ჩავაფინოთ ცხიმწასმული ქაღალდი და ზედ გავაბრტყელოთ ცომის ერთი ნაწილი (ხელი ცივი წყლით უნდა დავისვენოთ); ასე გამოვაცხოთ სამი ფირფიტა. კრემი მოვამზადოთ შემდეგნაირად: 1 ქილა შესქელებული რძე წინასწარ მოვხარშოთ (2-3 საათის განმავლობაში), როცა გაცივდება გადმოვიღოთ და შევათქვიფოთ 1 ჭიქა გატარებული ნიგოზი. გამომცხვარ ფენებს წავუსვათ კრემი და ერთმანეთზე დავალაგოთ; კრემი ზემოდანაც წავუსვათ და მოვაყაროთ ევრილად დაჭრილი მოხალული ნიგოზი. მასალა: კვერცხი - 2 ცალი შაქრის ფხვნილი - 1 ჩაის ჭიქა თაფლი - 2 სუფრის კოვზი ნიგოზი - 1,5 ჩაიშ ჭიქა შესქელებული რძე - 1 კოლოფი ფქვილი - 2 ჩაის ჭიქა სოდა - 1 ჩაის კოვზი ძმარი - 1 სუფრის კოვზი