კატალოგი
ტორტი ხილის (მესამენაირად)

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
150 გრამი კარაქი ავურიოთ 50 გრამი შაქრის ფხვნილსა და 250 გრამი ფქვილთან ერთად. დავუმატოთ 100 გრამი არაჟანი, ცოტა მარილი, ვანილი, სოდა - ძმარში გახსნილი, მოვზილოთ ცომი. გავაჩეროთ რამოდენიმე წუთი; ყალიბს წავუსვათ ცხიმი, გადავიტანოთ ცომი და გავაბრტყელოთ, შევდგათ გაზქურაში გამოსაცხობად. გამოვაცხოთ ნახევრად, წავუსვათ რომელიმე ხილის ჯემი შერეული ცოტა რომთან და ზედ დავასხათ ბისკვიტის ცომი, რომელიც შემდეგნაირად მზადდება: კარგად გავთქვიფოთ 4 კვერცხის გული, ნახევარი ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილი, ერთი ლიმნის წვენი, 100 გრამი ფქვილი; ცომში შევურიოთ 100 გრამი ქიშმიში. როცა გამოცხვება, გავაცივოთ და ზემოდან დავაყაროთ ნებისმიერი ხილი.
დარჩენილი 6 კვერცხის ცილა კარგად ვთქვიფოთ მიქსერით, შევათქვიფოთ 1,5 ჭიქა შაქრის ფხვნილი. მიღებული ბეზეს სქელი მასა დავასხათ ხილს. ნიგოზი მოვხალოთ დავჭრათ წვრილად, ტორტს ზემოდან მოვაყაროთ. გასაფორმებლად შეიძლება გამოვიყენოთ ხილიც.
მასალა:
კარაქი - 150 გრამი
ფქვილი - 350 გრამი
შაქრის ფხვნილი - 300 გრამი
არაჟანი - 100 გრამი
ხილის ჯემი - 250 გრამი
კვერცხი - 6 ცალი
ლიმონი - 1 ცალი (პატარა)
ნიგოზი - 0,5 ჩაის ჭიქა
ქიშმიში - 100 გრამი
ნებისმიერი ხილი - 0,5 კილოგრამი
სოდა, ძმარი - თითო ჩაის კოვზი
ვანილი, მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

სატაცური დავარჩიოთ, მოვამტვრიოთ ხმე...

ღორის ნაწლავები კარგად გავრეცხოთ, რ...

წითელი ჭარხალი მოვხარშოთ, გავაცილოთ...

5 მთლიანი კვერცხი ერთ ჩაის ჭიქა შაქ...

შნიცელებს წავუსვათ მარილი, პილპილი,...

სუკი ან ძროხის ხორცის რბილი ნაწილი ...