კატალოგი
ტორტი ხილის (მესამენაირად)
ბეჭდვა |
150 გრამი კარაქი ავურიოთ 50 გრამი შაქრის ფხვნილსა და 250 გრამი ფქვილთან ერთად. დავუმატოთ 100 გრამი არაჟანი, ცოტა მარილი, ვანილი, სოდა - ძმარში გახსნილი, მოვზილოთ ცომი. გავაჩეროთ რამოდენიმე წუთი; ყალიბს წავუსვათ ცხიმი, გადავიტანოთ ცომი და გავაბრტყელოთ, შევდგათ გაზქურაში გამოსაცხობად. გამოვაცხოთ ნახევრად, წავუსვათ რომელიმე ხილის ჯემი შერეული ცოტა რომთან და ზედ დავასხათ ბისკვიტის ცომი, რომელიც შემდეგნაირად მზადდება: კარგად გავთქვიფოთ 4 კვერცხის გული, ნახევარი ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილი, ერთი ლიმნის წვენი, 100 გრამი ფქვილი; ცომში შევურიოთ 100 გრამი ქიშმიში. როცა გამოცხვება, გავაცივოთ და ზემოდან დავაყაროთ ნებისმიერი ხილი.
დარჩენილი 6 კვერცხის ცილა კარგად ვთქვიფოთ მიქსერით, შევათქვიფოთ 1,5 ჭიქა შაქრის ფხვნილი. მიღებული ბეზეს სქელი მასა დავასხათ ხილს. ნიგოზი მოვხალოთ დავჭრათ წვრილად, ტორტს ზემოდან მოვაყაროთ. გასაფორმებლად შეიძლება გამოვიყენოთ ხილიც.
მასალა:
კარაქი - 150 გრამი
ფქვილი - 350 გრამი
შაქრის ფხვნილი - 300 გრამი
არაჟანი - 100 გრამი
ხილის ჯემი - 250 გრამი
კვერცხი - 6 ცალი
ლიმონი - 1 ცალი (პატარა)
ნიგოზი - 0,5 ჩაის ჭიქა
ქიშმიში - 100 გრამი
ნებისმიერი ხილი - 0,5 კილოგრამი
სოდა, ძმარი - თითო ჩაის კოვზი
ვანილი, მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
ლობიოს ღერები გავასუფთავოთ, მოვხარშ...
ახალი მწვანე ლობიო დავარჩიოთ, დავამ...
სალა დავჭრათ წვრილ ნაჭრებად, მსუბუქ...
ბრინჯი მოვხარშოთ ბულიონში, დავამატო...
ცოტა შემწიფებული სახრავი ატამი გავფ...
ქათამი გამოვშიგნოთ და წავუსვათ მარი...