კატალოგი
ტორტი ხილის (მეორენაირად)
ათი კვერცხის გული კარგად გავთქვიფოთ ორ ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილთან ერთად, დავუმატოთ 400 გრამი დარბილებული კარაქი, ორი ქილა არაჟანი (400 გრამი), სოდა - გახსნილი ძმარში, ფქვილი, რამდენსაც შეიზელს (4-5 ჩაის ჭიქა), რომ გამოვიდეს ნაზი ცომი. გამოვაცხოთ ოთხი ფირფიტა, მათ შორის ერთი პატარა - დასაფხვნელად და ზემოდან მოსაყრელად; წავუსვათ ვაშლის პიურე და ფირფიტები ერთმანეთზე დავალაგოთ; მესამე ფირფიტაზე წასმულ ვაშლის პიურეს მოვაყაროთ დაფხვნილი ფირფიტა. ვაშლის პიურე მოვამზადოთ შემდეგნაირად: ავიღოთ 2 კილოგრამი ვაშლი (უკეთესია "ანტონოვკას" ჯიშის), გავფცქვნათ, დავჭრათ ნაჭრებად, დავასხათ ნახევარი ჭიქა წყალი და დავდგათ ცეცხლზე, სანამ კარგად ჩაითუთქება; დავამატოთ 3-4 ჭიქა შაქრის ფხვნილი და წამოვადუღოთ რამოდენიმე წუთი. შეიძლება არომატისათვის ჩავამატოთ დარიჩინი. მასალა: კვერცხი - 10 ცალი შაქრის ფხვნილი - 6 ჩაის ჭიქა არაჟანი - 400 გრამი კარაქი - 400 გრამი ფქვილი - 4-5 ჩაის ჭიქა ვაშლი - 2 კილოგრამი სოდა - 1 ჩაის კოვზი ძმარი - 1 სუფრის კოვზი დარიჩინი - გემოვნებით მასალა ვაშლის პიურესათვის: ვაშლი - 1 კილოგრამი შაქრის ფხვნილი - 2 ჩაის ჭიქა დარიჩინი - გემოვნებით