კატალოგი
ლობიანი
ბეჭდვა |
მოვზილოთ ცომი წყლით, გავაბრტყელოთ, ზედ ორი თითის სისქეზე მოვათავსოთ მომზადებული ლობიო და ჩვეულებრივი წესით გამოვაცხოთ კეცში ან ღუმელში.
ლობიოს მომზადები წესი:
მოვხარშოთ ლობიო, გავწუროთ თუშფალანგზე. მიღებული მასა მოვათავსოთ სუფთა ქვაბში, დავუმატოთ ღორის შიგნეულის გამდნარი ქონი (500 გრამ ლობიოზე 2 სუფრის კოვზი), კარგად მოვშუშოთ, შევაზავოთ მარილით, შავი პილპილით, შევაგრილოთ და ისე გამოვიყენოთ.
პოპულარული რეცეპტი
კვერცხის გულები და შაქარი კარგად ავ...
ფქვილი გავცრათ ჯამში, გავუკეთოთ ჩაღ...
ნიახური გავასუფთავოთ, გავხეხოთ წვრი...
კარაქი კარგად გავთქვიფოთ 2 ჩაის ჭიქ...
ფქვილი, მარილი და გამაფხვიერებელი ც...
დროჟი გავხსნათ თბილ რძეში მცირე რაო...