კატალოგი
საფუარიანი ცომი ხაჭაპურისათვის
ბეჭდვა |
კარაქი ან მარგარინი კარგად დავკეპოთ ფქვილთან ერთად, გავაკეთოთ ღრმული და ჩავასხათ ცივი რძე, რომელშიც კარგად იქნება გახსნილი საფუარი. მოვზილოთ საშუალო სიმაგრის ცომი და მოვათავსოთ მაცივრის საყინულეში 40-50 წუთი. გამოვიღოთ, გავაბრტყელოთ და გამოვაცხოთ ხაჭაპური ჩვეულებრივი წესით. ასეთი ცომი შეიძლება მაცივარში შევინახოთ რამოდენიმე დღე და შემდეგ გამოვიყენოთ.
ყველის გულსართი მზადდება ჩვეულებრივი წესით.
მასალა:
კარაქი ან მარგარინი - 200 გრამი
რძე - 1 ჩაის ჭიქა
საფუარი - 25 გრამი
პოპულარული რეცეპტი
მაკარონი დავტეხოთ და მოვხარშოთ მარი...
მარგარინი გავადნოთ ტაფაზე, მოვხრაკო...
ათქვიფოთ კვერცხის გულები კარაქთან დ...
წიწილა კარგად გავასუფთავოთ, გავრეცხ...
კარტოფილი გავფცქვნათ, დავჭრათ მსხვი...
კოლრაბი გავასუფავოთ, ფრთხილად მოვაშ...