კატალოგი
სიმინდის ფქვილის ხაჭაპური (ჭვიშტარი)
| ბეჭდვა |
სუფთად გაცრილი სიმინდის ფქვილი მოვზილოთ რძესა და მაწონში. ავურიოთ ერთი-ორი კვერცხი. ამოვაგუნდავოთ, გუნდა გავყოთ ორ ნაწილად და გავაბრტყელოთ. ერთი ფენა დავდოთ გახურებულ ქვის კეცზე, მოვაყაროთ 5-6 ჩაის ჭიქა დაფხვნილი იმერული ყველი, დავაფაროთ ზემოდან ცომს მეორე ნახევარი და გავაბრტყელოთ. ზემოდან მოვასხათ დაფხვნილი ყველისა და კვერცხის ნარევი. დავადოთ თუნუქის სახურავი, დავაყაროთ ნაცარნარევი ნაკვერცხლები და გამოვაცხოთ გაწითლებამდე.
პოპულარული რეცეპტი

ექვსი კვერცხის ცილა კარგად გავთქვიფ...

ლობიოს ღერები გავრეცხოთ, გავასუფთავ...

ნედლ თევზს მოვაცილოთ ქერცლი, გამოვშ...

ყავის მარცვალი მოვხალოთ ნელ ცეცხლზე...

კურდღელი გავატყავოთ, გამოვაცალოთ ში...

კვერცხები მაგრად მოვხარშოთ, გადავავ...


