კატალოგი
ღომის ღომი

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ღომის მარცვლები გავარჩიოთ, რამოდენიმეჯერ გავრეცხოთ, დავასხათ ზედ თბილი წყალი, დავდგათ ცეცხლზე, ადუღებისას მოყენებული ქაფი მოვხადოთ და ვხარშოთ. შემდეგ დავზილოთ მოგრძო მრგვალი ჯოხით (სუთით), დავახუროთ ქვაბს სახურავი და ნელ ცეცხლზე მოვშუშოთ. ღომი როცა წყალს კარგად შეიშრობს და მარცვლები მოხარშული იქნება, ხელმეორედ დავზილოთ სუთით; დავასველოთ ჩოგანი წყლით და გადავიღოთ თითო-თითო თეფშზე.
მასალა:
ღომის მარცვლები - 1 ჩაის ჭიქა
წყალი - 3 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი

4-5 ჩაის კოვზ მარწყვის მურაბას დავა...

ძროხის ან ცხვრის ხორცის რბილი ნაჭერ...

½ ლიტრ წყალში გავხსნათ ღვინის ძმარი...

შამპინიონები გავასუფთავოთ, გავრეცხო...

ხახვი წვრილად დავჭრათ და მსუბუქად შ...

ბრინჯი მოვხარშოთ, მუხუდო მოვშუშოთ დ...