კატალოგი
ღომის ღომი

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ღომის მარცვლები გავარჩიოთ, რამოდენიმეჯერ გავრეცხოთ, დავასხათ ზედ თბილი წყალი, დავდგათ ცეცხლზე, ადუღებისას მოყენებული ქაფი მოვხადოთ და ვხარშოთ. შემდეგ დავზილოთ მოგრძო მრგვალი ჯოხით (სუთით), დავახუროთ ქვაბს სახურავი და ნელ ცეცხლზე მოვშუშოთ. ღომი როცა წყალს კარგად შეიშრობს და მარცვლები მოხარშული იქნება, ხელმეორედ დავზილოთ სუთით; დავასველოთ ჩოგანი წყლით და გადავიღოთ თითო-თითო თეფშზე.
მასალა:
ღომის მარცვლები - 1 ჩაის ჭიქა
წყალი - 3 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი

თევზის ფილეს მოვაშოროთ ფხები, ხორცი...

ცოცხალი, წვრილად დაჭრილი პიტნის ფოთ...

ლობიოს ღერები დავტეხოთ 2-3 ნაწილად,...

ორაგული გავწმინდოთ, გავრეცხოთ, წავუ...

ბადრიჯანი გავრეცხოთ, გავთუთქოთ, თხე...

ხორცი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში...