კატალოგი
ბადაგი

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ახლად დაწურული თეთრი ყურძნის ტკბილი წვენი ჩავსხათ ქვაბში, დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ, სანამ არ განახევრდება. დუღილის დროს მოვხადოთ ქაფი; როცა ყურძნის წვენი ოდნავ შესქელდება, გავაცივოთ, ჩავსხათ ბოთლებში და ისე შევინახოთ. როცა მოგვესურვება თათარის (ფელამუშის) მოდუღება, ავიღოთ ბადაგის ერთი ნაწილი და ორი ნაწილი წყალი, შევათბოთ, ჩავყაროთ ფქვილი და ჩვეულებრივი წესით მოვადუღოთ თათარა.
პოპულარული რეცეპტი

ცხვრის ხორცი გავასუფთავოთ, გავრეცხო...

2 კვერცხი და 3-4 სუფრის კოვზი შაქრი...

გადარჩეული, გარეცხილი, მაგარი, წითე...

გაწმენდილი, გარეცხილი წიწილის კუჭ-ღ...

ხახვი წვრილად დავჭრათ, მოვხრაკოთ ცხ...

დოთი მოვხარშოთ მანანის ფაფა, დავამა...