კატალოგი
ბადაგი
ბეჭდვა |
ახლად დაწურული თეთრი ყურძნის ტკბილი წვენი ჩავსხათ ქვაბში, დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ, სანამ არ განახევრდება. დუღილის დროს მოვხადოთ ქაფი; როცა ყურძნის წვენი ოდნავ შესქელდება, გავაცივოთ, ჩავსხათ ბოთლებში და ისე შევინახოთ. როცა მოგვესურვება თათარის (ფელამუშის) მოდუღება, ავიღოთ ბადაგის ერთი ნაწილი და ორი ნაწილი წყალი, შევათბოთ, ჩავყაროთ ფქვილი და ჩვეულებრივი წესით მოვადუღოთ თათარა.
პოპულარული რეცეპტი
თირკმელი დავალბოთ წყალში ერთი საათი...
ვინაიდან თიხის ჯამების საშუალება ოჯ...
ყველის ნაჭრები ამოვავლოთ კვერცხსა დ...
მინდვრის სხვადასხვა სახის ფოთლოვანი...
ცოცხალი, წვრილად დაჭრილი პიტნის ფოთ...
საშუალო სიდიდის (მწვანე) კაკალი გავ...