კატალოგი
ხენდროს მუსი
ბეჭდვა |
გადარჩეული, გარეცხილი ხენდრო დავჭყლიტოთ, გამოვწუროთ წვენი და შევინახოთ თავდახურულ ჭურჭელში. ჩურჩები ქვაბში ჩავყაროთ, დავასხათ მდუღარე წყალი, ავადუღოთ და გავწუროთ. ამ წვენში ჩავყაროთ შაქრის ფხვნილი, დავდგათ ცეცხლზე და ავადუღოთ. მდუღარე ვაჟინში (სიროფი) ავურიოთ წინასწარ წყალში დამბალი ჟელატინი, ერთხელ წამოვადუღოთ და ცეცხლიდან გადმოვდგათ, გავწუროთ, ჩავამატოთ ხენდროს წვენი; მასა ჭურჭლიანად მოვათავსოთ ცივ წყალში ან ყინულზე. კარგად გავთქვიფოთ, მერე სასწრაფოდ ჩავასხათ შესაფერ ჭურჭელში და გავაცივოთ.
მასალა:
ხენდრო - 300 გრამი
შაქრის ფხვნილი - 150 გრამი
ჟელატინი - 15 გრამი
წყალი - 1 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი
ხორცი გავრეცხოთ, ჩავდოთ ცივ, ოდნავ ...
ახალ, ქორფა დანდურს მოვაცილოთ მაგარ...
კომბოსტო, ხახვი, ქინძი, კამა, ოხრახ...
ყავის მარცვალი მოვხალოთ ნელ ცეცხლზე...
250 გრამი რძე მსუბუქად შევათბოთ და ...
ხორცი დავჭრათ დიდ კუბიკებად, შევწვა...