კატალოგი
ჟელე ვაშლით

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ვაშლი გავთალოთ, დავჭრათ ნაჭრებად, დავასხათ მდუღარე წყალი და სამი წუთი ვხარშოთ. მოხარშული ვაშლი ქვაბიდან ამოვალაგოთ და თავდახურულ ჭურჭელში მოვათავსოთ. ნახარშ წვენში ჩავყაროთ ვაშლის ქერქი გულიანად, მოვხარშოთ, გავწუროთ, მერე შაქარი დავაყაროთ და ავადუღოთ. ცხელ სიროფში გავხსნათ კვერცხის ცილაში არეული წინასწარ დამბალი ჟელატინი, წამოვადუღოთ და გავწუროთ; სწრაფად ჩავუმატოთ შიგ მოხარშული, დაჭრილი ვაშლი, ჩავასხათ შესაფერ ჭურჭელში და გავაცივოთ.
მასალა:
ახალი ვაშლი - 600 გრამი
შაქრის ფხვნილი - 1 ჩაის ჭიქა
ჟელატინი - 20 გრამი
წყალი - 2 ჩაის ჭიქა
კვერცხის ცილა - 1 კვერცხისა
პოპულარული რეცეპტი

გასუფთავებული ქათამი დავჭრათ საშუალ...

ჩურჩხელა კეთდება ნიგვზის, თხილის, ნ...

გასუფთავებული, გარეცხილი თართი ან ზ...

მოვამზადოთ ფქვილი, მარილი, თბილი წყ...

მწვანე ლობიო მოვხარშოთ ზემოაღნიშნულ...

ცხვრის მსუქანი ხორცი გავრეცხოთ, დავ...