კატალოგი
კორკოტი

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ხორბლის ბურღული წინასწარ ჩავალბოთ ნელთბილ წყალში. წყალი გადავწუროთ, ბურღული მოვათავსოთ მშრალ ტაფაზე და ოდნავ მოვხალოთ. მოხალული მარცვლები ჩავყაროთ მდუღარე წყალში და ვხარშოთ დაახლოებით 2-2,5 საათი ისე, რომ ბურღული მთლიანად ჩაიშალოს. როცა კარგად გაფუვდება, ცავამატოთ ერბო, მოვათავსოთ ლანგარზე, შევურიოთ შაქრის ფხვნილი ან თაფლი და ზემოდან მოვაყაროთ დაჭრილი ნიგოზი.
მასალა:
ხორბლის ბურღული - 2 კილოგრამი
ერბო - 230 გრამი
შაქარი ან თაფლი - 150 გრამი
ნიგოზი - 1 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი

პამიდორი, კიტრი, ბოლოკი და ხახვი თხ...

თირკმელი დავალბოთ წყალში ერთი საათი...

ბოსტნეული და მწვანილი მსხვილად დავჭ...

ფქვილი გავხსნათ და ავურიოთ რძეში, ჩ...

ხორცს გამოვაცალოთ ძვალი და რბილობი ...

ძველი, წინა დღის პური დავჭრათ თხელ ...