კატალოგი
ლობიოს გაფცქვნა

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ზოგიერთ შემთხვევაში საჭიროა კერძის მომზადება გაფცქვნილი ლობიოსაგან (მაგ. ლობიანი ხაჭაპურის გამოსაცხობად და სხვ.). ამისათვის ლობიო ჩვეულებრივად უნდა დავდგათ მოსახარშად. როგორც კი წამოდუღდება ჩავყაროთ 1 სუფრის კოვზი (1 კგ. ლობიოზე) სოდა, მოვურიოთ და ვადუღჴთ 10 წუთის განმავლობაში. გავსინჯოთ ხელით; როცა კანი დაიწყებს გაცლას, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და დავდგათ ცივი წყლის ქვეშ, თან ხელით ვსრისოთ, სანამ კანი მთლიანად არ გაეცლება. შემდეგ ჩვეულებრივად დავასხათ წყალი და მოვხარშოთ.
პოპულარული რეცეპტი

ქორფა ღანძილი გავარჩიოთ, გავრეცხოთ ...

ნედლ თევზს მოვაცილოთ ქერცლი, გამოვშ...

გამოშიგნული, გარეცხილი წვრილი თევზი...

მოვზილოთ ცომი წყლით, გავაბრტყელოთ, ...

შვრიის ჩავყაროთ მარილიან წყალში, წა...

ფქვილი ჩავყაროთ ჯამში, დროჟი გავხსნ...