კატალოგი
ეკალა ტყემლით

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ეკალა გავარჩიოთ, კარგად გავრეცხოთ და მოვხარშოთ. მოხარშული ეკალა ამოვიღოთ ქვაბიდან, მოვათავსოთ ცივ-წყლიან ჭურჭელში (წყალი ეკალას უნდა ფარავდეს) და გავაჩეროთ შიგ 40-60 წუთი. შემდეგ ამოვიღოთ წყლიდან და კარგად გავწუროთ.
ტყემალი მოვხარშოთ გადავიტანოთ საწურზე წვენიანად და გავხეხოთ. შემდეგ ავურიოთ შიგ დანაყილი ქინძი, კამა, ომბალო, ნიორი, წიწაკა, მარილი, შევურიოთ გაწურულ ეკალას, გადავიტანოთ ლანგარზე, ზემოდან მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი კამა და ისე მივიტანოთ სუფრაზე.
მასალა:
ეკალა - 500 გრამი
ტყემალი - 1 ჩაის ჭიქა
ქინძი - 4-5 ღერი
კამა - 8-10 ღერი
ომბალო - 5 ღერი
ნიორი - 2-3 კბილი
წიწაკა, მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

თევზი გამოვშიგნოთ, გავრეცხოთ და გავ...

გელაქნური მოვხარშოთ ჩვეულებრივი წეს...

მზა ან ოჯახში მომზადებულ ფხვიერ ორც...

ლოქო მოვხარშოთ ჩვეულებრივი წესით და...

მსუქანი ცხვრის ხორცი ხახვთან და ცხვ...

გასუფთავებული ქათამი დავჭრათ, ხახვი...