კატალოგი
ბადრიჯნის ბორანი

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ბადრიჯანი გავთალოთ, დავჭრათ სიგრძეზე თხელ ნაჭრებად, დავაყაროთ მარილი, გავაჩეროთ 1 საათი, მერე კარგად გავწუროთ, რომ წყალი არ შეჰყვეს. ტაფაზე დავასხათ ერბო, ჩავდოთ შიგ გაწურული ბადრიჯანი, დაჭრილი ხახვი და კარგად მოვშუშოთ. შემდეგ ავურიოთ შიგ დაჭრილი პიტნა, ქინძი, ოხრახუში, რეჰანი. ასე მომზადებული ბადრიჯანი გადავიღოთ ერთ წყებად ლანგარზე, ზედ დავაწყოთ ნაჭრებად დაჭრილი წიწილის ტაბაკა, ზემოდან ისევ ბადრიჯანი, მოვასხათ არაჟანი ან სქელი მაწონი და მოვაყაროთ დანაყილი შაქრიანი დარიჩინი.
მასალა:
ბადრიჯანი - 1 კილოგრამი
ერბო - 200 გრამი
ხახვი - 4-5 თავი
წიწილი - ერთი
მწვანილი - 3-3 ძირი
არაჟანი ან მაწონი - 300-400 გრამი
მარილი, დარიჩინი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

სქელქერქიან საზამთროს მოვაცალოთ გულ...

ერთი ჩაის ჭიქა ერბო გავთქვიფოთ გათე...

ყავის მარცვალი მოვხალოთ ნელ ცეცხლზე...

ლობიო გავარჩიოთ, გავრეცხოთ და გავშა...

სიმწიფეში შესული, საღი მწვანე პამიდ...

ვაშლი გავთალოთ, გამოვაცალოთ გული და...