კატალოგი
ბადრიჯანი და პამიდორი შამფურზე
ბეჭდვა |
შევარჩიოთ საშუალო ზომის ბადრიჯანი და პამიდორი (პამიდორი მწიფე და მაგარი უნდა იყოს). ბადრიჯნები ცავჭრათ სიგრძეზე და შიგ მოვათავსოთ დაჭრილი დუმა, ნიორი, მწვანილი, ხახვი, მარილი. ასე დამზადებული ბადრიჯნები და მთელი პამიდვრები ავაგოთ შამფურზე და შევწვათ ცეცხლზე ან მაყალზე. როდესაც კერძი მზად იქნება, დავაწყოთ დიდ თეფშზე, ზედ მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, ქინძი, ოხრახუში და მოვასხათ ცოტა ძმარი.
პოპულარული რეცეპტი
ფქვილის, შაქრის, მცენარეული ზეთისაგ...
თევზის ფილე დავჭრათ არც ისე სქელ ნა...
მცენარეული ზეთი გავაცხელოთ, მჟავე კ...
1 ½ ლიტრ წყალში ჩავყაროთ მარილი და ...
ქათამი, ინდაური ან ბატი გავასუფთავო...
ავიღოთ გარეცხილი, მსუქანი ძროხის ხო...