კატალოგი
შემწვარი ბადრიჯანი ნიგვზის წვენით
ბადრიჯანი დავჭრათ მოგრძო თხელ ნაჭრებად, მოვაყაროთ მარილი და ცოტა ხნის შემდეგ გავწუროთ. დავაწყოთ ზეთმოსხმულ ცხელ ტაფაზე და შევწვათ. მოვამზადოთ ნიგვზიანი წვენი: წმინდად დავნაყოთ ნიგოზი, ნიორი, ყვითელი ყვავილი, სუნელი, გამოვწუროთ ზეთი; წვრილად დავჭრათ ხახვი, რეჰანი, ქონდარი, ოხრახუში, ქინძი, ნიახური, ომბალო, კამა. ყველაფერი ეს გავხსნათ ძმარში, რომელშიც არეული იქნება 5-6 სუფრის კოვზი ადუღებული, ცივი წყალი. ამ წვენში ჩავაწყოთ შემწვარი ბადრიჯანი. ასეთი წესით გაკეთებული ბადრიჯნის სუფრაზე მიტანა უკეთესია მომზადებიდან 3-4 საათის შემდეგ. მასალა: ბადრიჯანი - 1 კილოგრამი ზეთი - 3-4 სუფრის კოვზი ნიგოზი - 1,5-2 ჩაის ჭიქა ხახვი - 1-2 თავი მწვანილი - 3-3 ძირი ძმარი - 3-4 სუფრის კოვზი მარილი, ნიორი, წიწაკა - გემოვნებით