კატალოგი
ძროხის ბეჭი
ბეჭდვა |
ავიღოთ მთლიანი ძროხის ბეჭი საკნატელათი და გავრეცხოთ. შესაფერ ქვაბში წყალი ავადუღოთ, შევაზავოთ მარილით, მოვათავსოთ შიგ ბეჭი, დავდგათ ცეცხლზე და მოვხარშოთ. დუღილის დროს მოვხადოთ ქაფი. ბეჭი როცა მოიხარშება (არ უნდა ჩაიშალოს), ამოვიღოთ წვენიდან, მოვათავსოთ შესაფერ ლანგარზე და სუფრაზე მთლიანი მივიტანოთ, თან მოვაყოლოთ ტყემლის, მდოგვის ან სხვა საწებელი.
პოპულარული რეცეპტი
მოვადუღოთ პურის ფქვილის თათარა ჩვეუ...
საღი, წითელი პამიდორი გადავარჩიოთ, ...
ბადრიჯანი გავჭრათ სიგრძეზე ისე, რომ...
გამხმარი ბადრიჯანი კარგად გავრეცხოთ...
გასუფთავებული, გარეცხილი ფრინველი დ...
სკუმბრია გავასუფთავოთ, ჩავდოთ დაბალ...