კატალოგი
სუკის მწვადი
ბეჭდვა |
მთელი სუკი გავრეცხოთ, მოვაშოროთ ძარღვები, წამოვაგოთ შამფურზე მთელი სიგრძით. თავში და ბოლოში მაგრად შემოვახვიოთ ძაფი, წავუსვათ მარილი და შევწვათ ნაკვერჩხალზე. შამფური დიდხანს უნდა ვაბრუნოთ, რადგან მწვადი ყოველი მხრიდან უნდა შეიწვას და თან შეინარჩუნოს ის წვენი, რომელიც სუკს აქვს. ასეთნაირად მომზადებული მწვადი შეიძლება შეიწვას ღუმელშიც. სუკი ისე ძალიან არ უნდა შევწვათ, რომ გამოხმეს. გაჭრისას შიგნიდან უნდა მოჟონავდეს ვარდისფერი სითხე. როგორც კი მზად იქნება, მწვადი სუფრაზე მივიტანოთ შამფურით და მოგრძო-მოგრძო, თხელ ნაჭრებად დავჭრათ.
პოპულარული რეცეპტი
ხორცი ჩავდოთ ცივ, მსუბუქად დამარილე...
ქაშაყი გავასუფთავოთ, ფრთხილად გამოვ...
გარჩეული, გარეცხილი ჭარხლის ფოთოლი ...
ბრინჯს დავასხათ დიდი რაოდენობით მარ...
ცივ წყალში დავდგათ ლობიო და დავტოვო...
მწვანე ლობიო მოვხარშოთ ზემოაღნიშნულ...