კატალოგი
შილაფლავი
ბეჭდვა |
ავიღოთ ცხვრის მსუქანი ხორცი, კარგად გავრეცხოთ და დავჭრათ ნაჭრებად. წვრილად დავჭრათ დუმის ნაჭერი, ჩავყაროთ ქვაბში და ვშუშოთ. შემდეგ ცავყაროთ დაჭრილი ხორცი და ხახვთან ერთად გავაგრძელოთ შუშვა, ისე რომ ხორცი და ხახვი არ გაწითლდეს (შილაფლავი თეთრი როომ გამოვიდეს). დავასხათ წყალი; ადუღებისას მოვხადოთ ქაფი, ჩავაგდოთ დაფნის ფოთოლი, მარილი. როდესაც ხორცი ნახევრად მოხარშული იქნება, ჩავყაროთ ბრინჯი და გავაგრძელოთ ხარშვა. შემდეგ შევაზავოთ შავი პილპილითა და ზირათი.
თუ შილაფლავი სქელი გამოვიდა, შეიძლება დავასხათ რაიმე ბულიონი (ხაშლამის ნახარში), ან წყალი და დავიყვანოთ ნორმალურ სისქემდე.
მასალა:
ცხვრის ხორცი - 1 კილოგრამი
დუმა - 100 გრამი
ბრინჯი - 2 ჩაის ჭიქა
ხახვი - 2-3 თავი
მარილი, პილპილი, ზირა - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
ღვინის კრემი და პაპირუსი...
წვიმა, ლუდი და ცხვრის გულ-მკერდი...
ძეხვები 10 წუთით ცავაწყოთ ცხელ წყალ...
ბრინჯი გავრეცხოთ, გავაშროთ, მოვათავ...
ლობიო მოვხარშოთ ჩვეულებრივი წესით, ...
მოვზილოთ საფუარიანი ცომი როგორც ზემ...