კატალოგი
კურუტი - მშრალი ხაჭო
ბეჭდვა |
საღი რძე წამოვადუღოთ, შევაგრილოთ 25-30°-მდე, დავამატოთ მჟავე რძე, დავდგათ თბილ ადგილას. სქელი, მკვრივი მასის გაჩენის შემდეგ ფრთხილად გადავიტანოთ ის მარლის რამდენიმე ფენაზე, ვაცალოთ დაწურვა, რაც დარჩება შევახვიოთ მარლაში და გავაჩეროთ პრესის ქვეშ 5-6 საათით, შემდეგ გავაშროთ მიღებული ხაჭო თბილ ადგილას (35-40°-მდე ტემპერატურაზე). კურუტი დიდხანს (თვე და მეტი) ინახება.
მასალა:
1 ლიტრი საღი რძე
1 ლიტრი მჟავე რძე
პოპულარული რეცეპტი
გათლილი კარტოფილი მოვხარშოთ წვრილად...
ხახვი წვრილად დავჭრათ, ჩავყაროთ ქვა...
დაჭრილ ქათამს მოვაყაროთ მარილი, შავ...
კომში დავჭრათ წვრილ ნაჭრებად, დავას...
ქათამი გამოვშიგნოთ და წავუსვათ მარი...
მოვამზადოთ პიურე მშრალი ყვითელი მუხ...