კატალოგი
კურუტი - მშრალი ხაჭო

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
საღი რძე წამოვადუღოთ, შევაგრილოთ 25-30°-მდე, დავამატოთ მჟავე რძე, დავდგათ თბილ ადგილას. სქელი, მკვრივი მასის გაჩენის შემდეგ ფრთხილად გადავიტანოთ ის მარლის რამდენიმე ფენაზე, ვაცალოთ დაწურვა, რაც დარჩება შევახვიოთ მარლაში და გავაჩეროთ პრესის ქვეშ 5-6 საათით, შემდეგ გავაშროთ მიღებული ხაჭო თბილ ადგილას (35-40°-მდე ტემპერატურაზე). კურუტი დიდხანს (თვე და მეტი) ინახება.
მასალა:
1 ლიტრი საღი რძე
1 ლიტრი მჟავე რძე
პოპულარული რეცეპტი

მურაბის ტაშტში ჩავასხათ წყალი, ჩავყ...

ხახვი დავჭრათ 1 სმ სიგრძის ნაჭრებად...

კვერცხის გულები და შაქრის ფხვნილი კ...

ტაფაზე ერბო გავაცხელოთ, სათითაოდ გა...

მოვზილოთ დროჟიანი ცომი, დავდგათ 1 ს...

კარგად გასუფთავებულ, გარეცხილ ქათამ...