კატალოგი
კურუტი - მშრალი ხაჭო
ბეჭდვა |
საღი რძე წამოვადუღოთ, შევაგრილოთ 25-30°-მდე, დავამატოთ მჟავე რძე, დავდგათ თბილ ადგილას. სქელი, მკვრივი მასის გაჩენის შემდეგ ფრთხილად გადავიტანოთ ის მარლის რამდენიმე ფენაზე, ვაცალოთ დაწურვა, რაც დარჩება შევახვიოთ მარლაში და გავაჩეროთ პრესის ქვეშ 5-6 საათით, შემდეგ გავაშროთ მიღებული ხაჭო თბილ ადგილას (35-40°-მდე ტემპერატურაზე). კურუტი დიდხანს (თვე და მეტი) ინახება.
მასალა:
1 ლიტრი საღი რძე
1 ლიტრი მჟავე რძე
პოპულარული რეცეპტი
კარაქი გავაცხელოთ და შევწვათ მასში ...
24 ჩაის კოვზი ნატურალური ყავა (შეიძ...
ხაჭო გავწუროთ საცერში, შევურიოთ კვე...
ცოცხალი, წვრილად დაჭრილი პიტნის ფოთ...
1,5 ჩაის კოვზი ხსნადი ყავა ჩავყაროთ...
ძმარს დავამატოთ დანაყილი პილპილი და...