კატალოგი
კურუტი - მშრალი ხაჭო

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
საღი რძე წამოვადუღოთ, შევაგრილოთ 25-30°-მდე, დავამატოთ მჟავე რძე, დავდგათ თბილ ადგილას. სქელი, მკვრივი მასის გაჩენის შემდეგ ფრთხილად გადავიტანოთ ის მარლის რამდენიმე ფენაზე, ვაცალოთ დაწურვა, რაც დარჩება შევახვიოთ მარლაში და გავაჩეროთ პრესის ქვეშ 5-6 საათით, შემდეგ გავაშროთ მიღებული ხაჭო თბილ ადგილას (35-40°-მდე ტემპერატურაზე). კურუტი დიდხანს (თვე და მეტი) ინახება.
მასალა:
1 ლიტრი საღი რძე
1 ლიტრი მჟავე რძე
პოპულარული რეცეპტი

ხორცი დავჭრათ 4X5 სმ ზომის ნაჭრებად...

ხახვი წვრილად დავჭრათ, ჩავყაროთ ქვა...

კატლეტები ამოვავლოთ ფქვილში და ვწვა...

ღომის მარცვლები გავარჩიოთ, რამოდენი...

2 კვერცხისა და 1 ჩაის ჭიქა შაქრის ფ...

ახალი, ქორფა ქამა სოკო გავარჩიოთ, მ...