კატალოგი
კურუტი - მშრალი ხაჭო

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
საღი რძე წამოვადუღოთ, შევაგრილოთ 25-30°-მდე, დავამატოთ მჟავე რძე, დავდგათ თბილ ადგილას. სქელი, მკვრივი მასის გაჩენის შემდეგ ფრთხილად გადავიტანოთ ის მარლის რამდენიმე ფენაზე, ვაცალოთ დაწურვა, რაც დარჩება შევახვიოთ მარლაში და გავაჩეროთ პრესის ქვეშ 5-6 საათით, შემდეგ გავაშროთ მიღებული ხაჭო თბილ ადგილას (35-40°-მდე ტემპერატურაზე). კურუტი დიდხანს (თვე და მეტი) ინახება.
მასალა:
1 ლიტრი საღი რძე
1 ლიტრი მჟავე რძე
პოპულარული რეცეპტი

მოხარშული, მსუქანი ძროხის ხორცის რბ...

გოგრის ნაჭრები ნახევრად მოვხარშოთ რ...

ცხვრის ან ბატკნის მსუქანი, ძვლიანი ...

"კულებიაკა" სხვა ნამცხვრე...

პუდინგისათვის საჭირო ფორმაში გავაცხ...

სალა, ხახვი, ნიორი და პამიდორი წვრი...