კატალოგი
კურუტი - მშრალი ხაჭო
| ბეჭდვა |
საღი რძე წამოვადუღოთ, შევაგრილოთ 25-30°-მდე, დავამატოთ მჟავე რძე, დავდგათ თბილ ადგილას. სქელი, მკვრივი მასის გაჩენის შემდეგ ფრთხილად გადავიტანოთ ის მარლის რამდენიმე ფენაზე, ვაცალოთ დაწურვა, რაც დარჩება შევახვიოთ მარლაში და გავაჩეროთ პრესის ქვეშ 5-6 საათით, შემდეგ გავაშროთ მიღებული ხაჭო თბილ ადგილას (35-40°-მდე ტემპერატურაზე). კურუტი დიდხანს (თვე და მეტი) ინახება.
მასალა:
1 ლიტრი საღი რძე
1 ლიტრი მჟავე რძე
პოპულარული რეცეპტი

გარეცხილი, წვრილ ზოლებად დაჭრილი კო...

ხორბლის ბურღული წინასწარ ჩავალბოთ ნ...

ბადრიჯანი ჩავჭრათ სამი-ოთხი სანტიმე...

ლობიო მოვხარშოთ ჩვეულებრივი წესით, ...

ცეცხლოვანი ქვეყანა...

მოვამზადოთ 4 ცალი შამპანიურის ჭიქა,...


