კატალოგი
კიბორჩხალი ნიგვზიანი სატენით
ბეჭდვა |
კარგად გასუფთავებული კიბორჩხალები მოვხარშოთ მარილწყალში; შემდეგ დავაწყოთ საცერზე; როცა წყალი ჩამოიწურება, კიბორჩხალებს მოვაცილოთ კისერი, ფეხები, ხორცი და დავნაყოთ. ავურიოთ დანაყილი ნიგოზი და ქინძი, მოვაყაროთ დანაყილი დარიჩინი ან მუსკატის კაკალი, მარილი; კარგად ავურიოთ და ამ სატენით ამოვავსოთ კიბორჩხალის წითელი ქალა.
სუფრაზე მიტანისას კიბორჩხალები დავაწყოთ მწვანილით მორთულ ლანგარზე. ცალკე ჭურჭლით მივიტანოთ ტყემლის საწებელი.
მასალა:
კიბორჩხალი - 20 ცალი
ნიგოზი - 200 გრამი
გამხმარი ქინძი - 1 ჩაის კოვზი
დარიჩინი ან მუსკატის კაკალი - 0,5 ჩაის კოვზი
მწვანილი - 200 გრამი
მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
კვერცხი ვხარშოთ 10 წუთის განმავლობა...
ხორცი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში...
მოვხარშოთ ბრინჯი და დავდგათ დასაწურ...
სატაცური დავარჩიოთ, მოვამტვრიოთ ხმე...
თევზის ფილეს მოვასხათ ლიმონის წვენი...
გათლილი კარტოფილი მოვხარშოთ წვრილად...