კატალოგი
კიბორჩხალი ნიგვზიანი სატენით

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
კარგად გასუფთავებული კიბორჩხალები მოვხარშოთ მარილწყალში; შემდეგ დავაწყოთ საცერზე; როცა წყალი ჩამოიწურება, კიბორჩხალებს მოვაცილოთ კისერი, ფეხები, ხორცი და დავნაყოთ. ავურიოთ დანაყილი ნიგოზი და ქინძი, მოვაყაროთ დანაყილი დარიჩინი ან მუსკატის კაკალი, მარილი; კარგად ავურიოთ და ამ სატენით ამოვავსოთ კიბორჩხალის წითელი ქალა.
სუფრაზე მიტანისას კიბორჩხალები დავაწყოთ მწვანილით მორთულ ლანგარზე. ცალკე ჭურჭლით მივიტანოთ ტყემლის საწებელი.
მასალა:
კიბორჩხალი - 20 ცალი
ნიგოზი - 200 გრამი
გამხმარი ქინძი - 1 ჩაის კოვზი
დარიჩინი ან მუსკატის კაკალი - 0,5 ჩაის კოვზი
მწვანილი - 200 გრამი
მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

მოვზილოთ ცომი და კარგად გავაბრტყელო...

ხახვის თავი მსუბუქად შევბრაწოთ, დავ...

ეკალა გავარჩიოთ, გავრეცხოთ, ჩავყარო...

ლობიოს გასუფთავებული ღერები დავტეხო...

ღვინის კრემი და პაპირუსი...

მინდვრის ლობიო ჩვეულებრივი წესით მო...