კატალოგი
შემწვარი ან მოხარშული ქამბალა საწებლით
| ბეჭდვა |
ქამბალა ერთი-ორი საათით დავალბოთ თბილ წყალში, მოვაშოროთ ქაცვი, გადავაძროთ კანი, დავჭრათ ნაჭრებად და მოვხარშოთ მარილწყალში ან შევწვათ ზეთში, ორივე მხრიდან.
ნიგოზი, მარილი, ნიორი, წიწაკა, ქინძი ერთად კარგად დავნაყოთ, გავხსნათ ადუღებულ ცივ წყალში, დავუმატოთ ძმარი და ავურიოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. თევზი დავაწყოთ ლანგარზე და ზემოდან გადავასხათ მომზადებული საწებელი.
მასალა:
ქამბალა - 1 კილოგრამი
ზეთი - 2-3 სუფრის კოვზი
ნიგოზი - 1 ჩაის ჭიქა
ნიორი - 1-2 კბილი
ქინძი - 3-4- ძირი
ხახვი - 2 თავი
წყალი - 2 ჩაის ჭიქა
ძმარი - 2-3 სუფრის კოვზი
წიწაკა, მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

გაცრილი სიმინდის ფქვილისაგან მოვზილ...

მცენარეული ზეთი გავაცხელოთ, დავამატ...

ხორცი დავჭრათ 2X2 სმ ზომის კუბიკება...

მოვზილოთ სქელი ცომი ფქვილის, კვერცხ...

ბადრიჯანი გავთალოთ, დავჭრათ სიგრძეზ...

პამიდორი გავრეცხოთ და კარგად გავაშრ...


