კატალოგი
ნიგვზით და ბროწეულით გატენილი წვერა
ბეჭდვა |
წვერა გავწმინდოთ, გავრეცხოთ, წავუსვათ მარილი და გავაჩეროთ ნახევარი საათი.
დანაყილი ნიგოზი, მარილი, წიწაკა, მიხაკი, დარიჩინი, დამარცვლილი ბროწეული, დაჭრილი ხახვი კარგად ავურიოთ ერთმანეთში. ამ მასალით თითოეულ წვერას გამოვუტენოთ მუცლის ღრუ, ამოვავლოთ პურის ფქვილში და ორივე მხრიდან შევწვათ ერბოში, ან ზეთში.
მასალა:
წვერა - 1 კილოგრამი
ერბო ან ზეთი - 3-4 სუფრის კოვზი
დანაყილი ნიგოზი - 1 ჩაის ჭიქა
ხახვი - 2 თავი
ბროწეული - 1-2 ცალი
პურის ფქვილი - 2 სუფრის კოვზი
მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
კარაქი კარგად გავთქვიფოთ გათეთრებამ...
წიწილა გავასუფთავოთ, მოვაშოროთ კანი...
მუხუდოს ან წინასწარ დამბალ თეთრ ლობ...
ბატკნის გულ-ღვიძლი ძალიან წვრილად დ...
კუბიკებად დაჭრილი ცხვრის ხორცი მოვა...
ლოქო მოვხარშოთ ჩვეულებრივი წესით და...