კატალოგი
პურის ხარშო
ბეჭდვა |
ხახვი წვრილად დავჭრათ, ჩავყაროთ ქვაბში, დავუმატოთ მარილი, ერბო, დავდგათ ცეცხლზე და კარგად ჩავშუშოთ.
ერთი თონის პური პატარ-პატარა ნაჭრებად დავჭრათ, მოშუშულ ხახვში მოვათავსოთ, დავასხათ იმდენი წყალი, რომ შიგთავსი კარგად დაიფაროს. როცა პური მოიხარშება, დავასხათ კარგად გათქვეფილი კვერცხი, ავურიოთ. წამოდუღების შემდეგ კერძი მზად იქნება.
მასალა:
თონის პური - 1 კილოგრამი
ერბო - 100 გრამი
ხახვი - 200 გრამი
კვერცხი - 2-3 ცალი
მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
მწყემსის სამყოფელში...
სამ ჩაის ჭიქა პურის ფქვილს თანდათან...
ბადრიჯანი დავჭრათ მრგვალ ნაჭრებად დ...
გასუფთავებული, გარეცხილი ქათამი ქვა...
ქათამი გამოვშიგნოთ და წავუსვათ მარი...
ბადრიჯანი გავრეცხოთ, დავჭრათ მრგვალ...