კატალოგი
მაწვნის შეჭამანდი
ბეჭდვა |
ხახვი წვრილად დავჭრათ, ჩავყაროთ ქვაბში და კარაქში ან ერბოში მოვშუშოთ.
მაწონს დავასხათ წყალი, კარგად გავთქვიფოთ, ჩავასხათ მოშუშულ ხახვში და ათი წუთი ვადუღოთ. კვერცხს დავუმატოთ პურის ფქვილი, გავთქვიფოთ, თანდათანობით ჩავასხათ წვენში და ხუთი წუთი ვადუღოთ ისე, რომ კვერცხი არ აგვეჭრას. ჩავყაროთ შიგ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში, კამა, რეჰანი.
მასალა:
მაწონი - 500 გრამი
წყალი - 500 გრამი
ხახვი - 2 თავი
ცხიმი - 50 გრამი
პურის ფქვილი - 2 სადილის კოვზი
კვერცხი - 2 ცალი
მწვანილი, მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
კვახი წვრილად დავჭრათ, ავურიოთ თაფლ...
ერთმანეთში გადავურიოთ ფქვილი, კვერც...
ავიღოთ 4 სუფრის კოვზი ფქვილი, გავხს...
კარაქის, ფქვილისა და რძისაგან მოვამ...
ტრადიციები და კულინარია...
ბადრიჯანს მოვაჭრათ ყუნწები, დანით გ...