კატალოგი
ქათმის, ცხვრის ან ბატკნის ჩიხირთმა
ბეჭდვა |
წვრილად დაჭრილი ან ხორცსაკეპ მანქანაში გატარებული ხახვი მოვშუშოთ ხორცის სიმსუქნეში. ჩავყაროთ შიგ გასუფთავებული, ნაჭრებად დაჭრილი ქათამი ან ბატკნის ხორცი და ხახვიანად ვხრაკოთ 10-15 წუთი. როცა ხორცი მოიხრაკება დავასხათ იმდენი წყალი, რომ ხორცი კარგად დაიფაროს და ვადუღოთ, სანამ კარგად მოიხარშება. დავუმატოთ დანაყილი ქინძჳ, მარილი, დარიჩინი. კვერცხები გავთქვიფოთ, გავხსნათ ძმარში, ჩავასხათ იკვე მომხადებულ წვენში და ვურიოთ, რომ არ აგვეჭრას. შეიძლება დავამატოთ ყვითელი ყვავილის ნაყენი (ცივ წყალში დაყენებუილი).
მასალა:
ქათამი ან ხორცი - 1 კილოგრამი
ხახვი - 5 თავი
კვერცხი - 4-5 ცალი
ქინძი, დარიჩინი, ძმარი, მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
შაქარი და კვერცხი ცილა ავთქვიფოთ, დ...
თევზი გავრეცხოთ, დავჭრათ ნაჭრებად, ...
კარპი დავყოთ პორციებად, დავასხათ ძმ...
ბადრიჯანი დავჭრათ მრგვალ ნაჭრებად; ...
ბრინჯი ვხარშოთ წყალში 10 წუთის განმ...
ხორცს დავასხათ მცირე რაოდენობის წყა...