კატალოგი
წვრილი ვაშლის მურაბა
ბეჭდვა |
ვაშლები გადავარჩიოთ, პატარა ყუნწები დავუტოვოთ, წვრილი ჩხირით აქა-იქ დავჩხვლიტოთ, ჩავყაროთ ჯამში, დავასხათ მდუღარე წყალი და ასე გავაჩეროთ 10-15 წუთი.
შაქრითა და წყლით მოვადუღოთ სიროფი, ჩავყაროთ გაციებული ვაშლი და მოვხარშოთ ჩვეულებრივი წესით. მურაბა მზად იქნება, როცა ვაშლი და სიროფი გამჭვირვალე, ქარვისებური გახდება.
მასალა:
ვაშლი - 1 კილოგრამი
შაქარი - 1,5 კილოგრამი
წყალი - 2 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი
გადარჩეული, გარეცხილი ღოღნაშო ალაგ-...
ლიმონს და ფორთოხალს ჩამოვათალოთ ძალ...
მარილი, შაქარი, ლიმონის ცედრა და ვა...
წვერა გავწმინდოთ, გავრეცხოთ, წავუსვ...
მდუღარე წყალში ჩავყაროთ სასმელი ან ...
კომბოსტო დავჭრათ თხელ ზოლებად, ჩავყ...