კატალოგი
ნამცხვარი ვაშლით

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
კარაქი კარგად გავთქვიფოთ ორ ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილთან ერთად; თანდათან დავამატოთ კვერცხი, მაწონი, სოდა - გახსნილი ძმარში, კარგად ვურიოთ და დავაყაროთ 4 ჩაის ჭიქა ფქვილი. ცომი გავყოთ ორ ნაწილად. ერთი ნაწილი გავაბრტყელოთ ცხიმწასმულ თუნუქის ფურცელზე, დავადოთ ვაშლის პიურე, დარჩენილი ცომი ზემოდან კოვზით დავადოთ პატარ-პატარა ნაწილებად. ცომის დადება იწყება ნაპირებიდან. ზემოდან მოვაყაროთ კარაქისა და ფქვილის აფშვნეტილი მასა (როგორც ქადის გული) და შევდგათ ღუმელში გამოსაცხობად. ვაშლის პიურე მოვამზადოთ ისე, როგორც ზემოთ არის აღწერილი.
მასალა:
კარაქი - 300 გრამი
შაქრის ფხვნილი - 2 ჩაის ჭიქა
კვერცხი - 4 ცალი
მაწონი - 1 ჩაის ჭიქა
ფქვილი - 4 ჩაის ჭიქა
სოდა - 1 ჩაის კოვზი
ძმარი - 1 სუფრის კოვზი
ცალკე მასალა ვაშლის პიურესათვის
პოპულარული რეცეპტი

ხორცი კარგად გადავურიოთ მცირე რაოდე...

წიწილების ფილე და ფეხები მოვათავსოთ...

ღვინის კრემი და პაპირუსი...

ხბოს ხორცი და წყალში კარგად დამბალი...

მოვხარშოთ კარტოფილი კანიანად. ლობიო...

ცხვრის, ძროხის ან ღორის ხორცის რბილ...