კატალოგი
ტორტი ნიგვზიანი
200 გრამი ერბო კარგად გავთქვიფოთ 200 გრამ შაქრის ფხვნილთან ერთად, დავამატოთ გათქვეფილი კვერცხი, სოდა - ძმრით, 600 გრამი ფქვილი, ხორცსაკეპ მანქანაში გატარებული 300 გრამი ნიგოზი და მოვზილოთ ცომი. ცომი გავყოთ სამ ნაწილად დავდოთ ცხიმწასმულ და ფქვილმოყრილ ყალიბში და ცალ-ცალკე გამოვაცხოთ. ფირფიტებს წავუსვათ კრემი და ერთმანეთზე დავალაგოთ. კრემი მოვამზადოთ შემდეგნაირად: 200 გრამი შაქრის ფხვნილს დავამატოთ 4 ჩაის კოვზი კაკაოს ფხვნილი, კარგად ავურიოთ და გავხსნათ ¾ ჩაის ჭიქა რძეში, დავდგათ ცეცხლზე და მივიყვანოთ ადუღებამდე. როცა გაცივდება შევათქვიფოთ 100 გრამი კარაქი. ტორტს ზემოდან მოვაყაროთ მოხალული წვრილად დაჭრილი ნიგოზი. მასალა: ერბო - 200 გრამი შაქრის ფხვნილი - 2 ჩაის ჭიქა ნიგოზი - 300 გრამი კვერცხი - 1 ცალი ფქვილი - 600 გრამი კაკაოს ფხვნილი - 4 ჩაის კოვზი რძე - ¾ ჩაის ჭიქა სოდა - 1 ჩაის კოვზი ძმარი - 1 სუფრის კოვზი