კატალოგი
ტორტი შოკოლადის (მესამენაირად)
დავჭრათ კარაქი მომცრო ნაჭრებად, მივუმატოთ შაქარი, ფქვილი, კაკაო, ვანილი, მარილი; ყოველივე ეს დანით დავკეპოთ ისე, რომ მივიღოთ ცხიმიანი დაფშვნილი მასა. დავამატოთ ათქვეფილი კვერცხის გული, მერე ცომი სწრაფად მოვზილოთ და ნახევარი საათის შემდეგ მაცივარში შევდგათ. შემდეგ გადმოვიღოთ ფქვილიან ტაფაზე, გავაბრტყელოთ 5-7 მმ სისქეზე, მივცეთ კვადრატის ფორმა და ჩავდოთ ცხიმწასმულ და ფქვილმოყრილ ფორმაში. ცომი რამდენიმე ადგილზე ჩავჩხვლიტოთ ჩანგლით და შევდგათ ცხელ ღუმელში გამოსაცხობად, დაახლოებით 20-30 წუთი. კრემი მოვამზადოთ შემდეგნაირად: ერთი სუფრის კოვზი ფქვილი მოვხალოთ ისე, რომ ღია მოყვითალო ფერი მიიღოს, გავაგრილოთ და ავურიოთ კვერცხის გულში. ეს ნარევი წვრილ ნაკადად ჩავუშვათ დუღილამდე მიყვანილ დამტკბარ რძეში, თან 5-6 წუთის განმავლობაში ვურიოთ, ვიდრე შესქელდებოდეს. შემდეგ ჩავუმატოთ ვანილი და წვრილად დაფხვნილი ან გახეხილი შოკოლადი. ბისკვიტი გავჭრათ შუაზე, წავუსვათ კრემი, დავაფაროთ მეორე ნახევარი, წავუსვათ კრემი და ზემოდან მოვაყაროთ გახეხილი შოკოლადი. მასალა: კარაქი - 150 გრამი შაქრის ფხვნილი - 1,5 ჩაის ჭიქა კვერცხი - 2 ცალი კაკაოს ფხვნილი (ან ხსნადი ყავა) - 50 გრამი ფქვილი - 2 ჩაის ჭიქა რძე - 1 ჩაის ჭიქა შოკოლადი - 150 გრამი • ვანილი - გემოვნებით