კატალოგი
ტორტი შოკოლადის (მესამენაირად)
ბეჭდვა |
დავჭრათ კარაქი მომცრო ნაჭრებად, მივუმატოთ შაქარი, ფქვილი, კაკაო, ვანილი, მარილი; ყოველივე ეს დანით დავკეპოთ ისე, რომ მივიღოთ ცხიმიანი დაფშვნილი მასა. დავამატოთ ათქვეფილი კვერცხის გული, მერე ცომი სწრაფად მოვზილოთ და ნახევარი საათის შემდეგ მაცივარში შევდგათ. შემდეგ გადმოვიღოთ ფქვილიან ტაფაზე, გავაბრტყელოთ 5-7 მმ სისქეზე, მივცეთ კვადრატის ფორმა და ჩავდოთ ცხიმწასმულ და ფქვილმოყრილ ფორმაში. ცომი რამდენიმე ადგილზე ჩავჩხვლიტოთ ჩანგლით და შევდგათ ცხელ ღუმელში გამოსაცხობად, დაახლოებით 20-30 წუთი.
კრემი მოვამზადოთ შემდეგნაირად: ერთი სუფრის კოვზი ფქვილი მოვხალოთ ისე, რომ ღია მოყვითალო ფერი მიიღოს, გავაგრილოთ და ავურიოთ კვერცხის გულში. ეს ნარევი წვრილ ნაკადად ჩავუშვათ დუღილამდე მიყვანილ დამტკბარ რძეში, თან 5-6 წუთის განმავლობაში ვურიოთ, ვიდრე შესქელდებოდეს. შემდეგ ჩავუმატოთ ვანილი და წვრილად დაფხვნილი ან გახეხილი შოკოლადი.
ბისკვიტი გავჭრათ შუაზე, წავუსვათ კრემი, დავაფაროთ მეორე ნახევარი, წავუსვათ კრემი და ზემოდან მოვაყაროთ გახეხილი შოკოლადი.
მასალა:
კარაქი - 150 გრამი
შაქრის ფხვნილი - 1,5 ჩაის ჭიქა
კვერცხი - 2 ცალი
კაკაოს ფხვნილი (ან ხსნადი ყავა) - 50 გრამი
ფქვილი - 2 ჩაის ჭიქა
რძე - 1 ჩაის ჭიქა
შოკოლადი - 150 გრამი
• ვანილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
ხახვი წვრილად დავჭრათ და მსუბუქად მ...
ხახვი წვრილად დავკეპოთ და მოვშუშოთ ...
მწვანე ლობიო დავარჩიოთ, დავტეხოთ, გ...
დროჟი გავხსნათ თბილ რძეში მცირე რაო...
ერთ ჭიქა ანადუღარ ცივ რძეში ჩავსხათ...
ხორბლის ბურღული წინასწარ ჩავალბოთ ნ...