კატალოგი
კორკოტი
ბეჭდვა |
ხორბლის ბურღული წინასწარ ჩავალბოთ ნელთბილ წყალში. წყალი გადავწუროთ, ბურღული მოვათავსოთ მშრალ ტაფაზე და ოდნავ მოვხალოთ. მოხალული მარცვლები ჩავყაროთ მდუღარე წყალში და ვხარშოთ დაახლოებით 2-2,5 საათი ისე, რომ ბურღული მთლიანად ჩაიშალოს. როცა კარგად გაფუვდება, ცავამატოთ ერბო, მოვათავსოთ ლანგარზე, შევურიოთ შაქრის ფხვნილი ან თაფლი და ზემოდან მოვაყაროთ დაჭრილი ნიგოზი.
მასალა:
ხორბლის ბურღული - 2 კილოგრამი
ერბო - 230 გრამი
შაქარი ან თაფლი - 150 გრამი
ნიგოზი - 1 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი
მწყემსის სამყოფელში...
ისპანახი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, ვ...
ხახვი და ნიორი წვრილად დავჭრათ, შევ...
თევზი გავასუფთავოთ, დავჭრათ მცირე ზ...
3 ჭიქა წყალში მოვხარშოთ ბრინჯი. გას...
ავიღოთ ორი წილი მწიფე ტყემალი და ერ...