კატალოგი
დანდური

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ახალ, ქორფა დანდურს მოვაცილოთ მაგარი ღეროები, გავრეცხოთ ცივ წყალში, ჩავდოთ მდუღარე მარილწყლიან ქვაბში და მოვხარშოთ. შემდეგ გავაგრილოთ, გავწუროთ, მოვათავსოთ შესაფერის ჭურჭელში და შევაზავოთ ღვინის ძმარში დანაყილი ნივრით, ახალი ქინძითა და მარილით. სურვილისამებრ შეიძლება მოვასხათ ცოტა ზეთი (უმჯობესია ნიგვზის ან ზეითუნის ზეთი).
მასალა:
დანდური - 0,5 კილოგრამი
ნიორი - 3-4 კბილი
ძმარი, მარილი, ზეთი, ქინძი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

მთელ-მთელი ლეღვი ალაგ-ალაგ ჩავჩხვლი...

ქერის ბურღული მოვხარშოთ წყალში, შემ...

მოვზილოთ ცომი ბლინებისათვის, გავხსნ...

კარაქი კარგად გავთქვიფოთ გათეთრებამ...

კაკაო შევურიოთ ნახევარ პორცია ორცხო...

სტაფილო დავჭრათ სიგრძეზე, მწვანე ხა...