კატალოგი
კარტოფილის ყაურმა
ბეჭდვა |
ხახვი დავკეპოთ, ჩავყაროთ ქვაბში, და ერბოში ჩავთუთქოთ. როცა ხახვი საკმაოდ დარბილდება (არ უნდა გაწითლდეს), ჩავუმატოთ დაჭრილი კარტოფილი და ჩავასხათ იმდენი წყალი, რომ შიგთავსი დაიფაროს და მოვხარშოთ. ხარშვის დროს დავუმატოთ ძალიან წმინდად დაკეპილი ქინძი და მარილი. შემდეგ დავასხათ კარგად გათქვეფილი კვერცხი და წამოდუღებისთანავე გადმოვდგათ ცეცხლიდან.
მასალა:
კარტოფილი - 1 კილოგრამი
ხახვი - 5-6 თავი
კვერცხი - 3-4 ცალი
ქინძი - 4-5 ძირი
ერბო - 4 სუფრის კოვზი
მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
გასუფთავებული ფაშვი კარგად გავრეცხო...
ერთი თეფში ბრინჯი...
კვერცხის გულები და შაქრის ფხვნილი კ...
150 გრამი კარაქი ავურიოთ 50 გრამი შ...
გარჩეული და სუფთად გარეცხილი შინდის...
პამიდორი გავრეცხოთ და კარგად გავაშრ...