კატალოგი
შემწვარი ბადრიჯნის ხიზილალა
ბეჭდვა |
მთელ-მთელი ბადრიჯანი შევწვათ ნაკვერჩხალზე ან ღუმელში. მოვაცილოთ კანი, დარჩენილი რბილი ნაწილი დავკეპოთ კარგად; დავუმატოთ დაჭრილი ხახვი, ოხრახუში, რეჰანი, წიწაკა ან პილპილი, მარილი, ავურიოთ, მოვათავსოთ თეფშზე, ზემოდან მოვაყაროთ წმინდად დაჭრილი ქინძი, მოვასხათ მცენარეული ზეთი ან ძმარი.
მასალა:
ბადრიჯანი - 500 გრამი
ხახვი - 2-3 თავი
ოხრახუში, რეჰანი - 3-3 ძირი
ზეთი - 3-4 სუფრის კოვზი
ძმარი - 1 სუფრის კოვზი
მარილი, წიწაკა - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
თირკმელები გავჭრათ სიგრძეზე, მოვაშო...
კაკაო ჩაისა და ყავისაგან იმით განსხ...
ნიგოზის (სასურველია თეთრი და საღი) ...
ხახვი დავჭრათ რგოლებად და მსუბუქად ...
ბოსტნეული გავასუფთავოთ, წვრილად დავ...
კომბოსტო, ხახვი, ქინძი, კამა, ოხრახ...