კატალოგი
შემწვარი ბადრიჯნის ხიზილალა

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
მთელ-მთელი ბადრიჯანი შევწვათ ნაკვერჩხალზე ან ღუმელში. მოვაცილოთ კანი, დარჩენილი რბილი ნაწილი დავკეპოთ კარგად; დავუმატოთ დაჭრილი ხახვი, ოხრახუში, რეჰანი, წიწაკა ან პილპილი, მარილი, ავურიოთ, მოვათავსოთ თეფშზე, ზემოდან მოვაყაროთ წმინდად დაჭრილი ქინძი, მოვასხათ მცენარეული ზეთი ან ძმარი.
მასალა:
ბადრიჯანი - 500 გრამი
ხახვი - 2-3 თავი
ოხრახუში, რეჰანი - 3-3 ძირი
ზეთი - 3-4 სუფრის კოვზი
ძმარი - 1 სუფრის კოვზი
მარილი, წიწაკა - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

ბადრიჯანი სიგრძეზე ჩავჭრათ ისე, რომ...

მდნარი ყველი, მცენარეული ზეთი, რძე ...

ხახვი გავასუფთავოთ, დავალაგოთ ტაფაზ...

ერთნახევარი ჩაის ჭიქა ცივი წყლით, 1...

ავთქვიფოთ კვერცხი სახამებელთან, რძე...

ძროხის ახალი, მსუქანი ცურები გავასუ...