კატალოგი
ღორის კუჭმაჭი
ბეჭდვა |
კარგად გასუფთავებული, გარეცხილი კუჭმაჭი (ღვიძლი, გული, ელენთა, ფილტვი) დავჭრათ წვრილად, ჩავყაროთ ქვაბში, დავდგათ ცეცხლზე და ცხიმში მოვშუშოთ. ხახვი დავჭრათ, დავუმატოთ კუჭმაჭს და კარგად მოვხრაკოთ თავისივე გამოყოფილ ცხიმში. შევაზავოთ მარილით, პილპილით, წიწაკით, ქონდარით (შეიძლება ხმელი ქონდარიც), ქინძით.
სუფრაზე მიტანისას მოვაყაროთ მარცვლებად დარჩეული ბროწეული.
მასალა:
კუჭმაჭი - 1 კილოგრამი
ღორის ქონი - 200 გრამი
ხახვი - 5-6 თავი
ქონდარი - 8-10 ძირი
ქინძი - 4-5 ძირი
მარილი, წიწაკა - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
ხორცი დავჭრათ თითის სისქის ნაჭრებად...
მხატვრული მხარე...
თხელ რგოლებად დაჭრილი ხახვი ვხრაკოთ...
4 კვერცხის ცილა გავთქვიფოთ მიქსერით...
მამალი დავყოთ ოთხ ნაწილად, წავუსვათ...
მზა ან ოჯახში მომზადებულ ფხვიერ ორც...