კატალოგი
მოხარშული გელაქნური ან კალმახი ნიგვზის საწებლით

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
გელაქნური გავასუფთავოთ, დავჭრათ ნაჭრებად, ჩავდოთ ადუღებულ მარილწყალში და მოვხარშოთ. დუღილის დროს მოვხადოთ ქაფი. როცა მოიხარშება, ამოვალაგოთ ქაფქირით და დავაწყოთ თეფშზე. ნიგოზი, მარილი, ნიორი ერთად დავნაყოთ, გავხსნათ წყალში (არაჟნის სისქის) და მივიტანოთ მოხარშულ გელაქნურთან ერთად.
მასალა:
გელაქნური - 1 კილოგრამი
ნიგოზი - 200 გრამი
ნიორი - 2-3 კბილი
წყალი - 1,5 ჩაის ჭიქა
მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

გადარჩეული, გარეცხილი, მაგარი, წითე...

მოვზილოთ ცომი ბლინებისათვის, გავხსნ...

მოვამზადოთ ისეთივე ცომი, როგორც ტაფ...

8-10 ცალი საშუალო სიდიდის ფორთოხალი...

ქვაბში ჩავასხათ წყალი, ჩავყაროთ სპე...

4 კვერცხის გულის და 2 ჩაის ჭიქა შაქ...