კატალოგი
მოხარშული გელაქნური ან კალმახი ნიგვზის საწებლით
ბეჭდვა |
გელაქნური გავასუფთავოთ, დავჭრათ ნაჭრებად, ჩავდოთ ადუღებულ მარილწყალში და მოვხარშოთ. დუღილის დროს მოვხადოთ ქაფი. როცა მოიხარშება, ამოვალაგოთ ქაფქირით და დავაწყოთ თეფშზე. ნიგოზი, მარილი, ნიორი ერთად დავნაყოთ, გავხსნათ წყალში (არაჟნის სისქის) და მივიტანოთ მოხარშულ გელაქნურთან ერთად.
მასალა:
გელაქნური - 1 კილოგრამი
ნიგოზი - 200 გრამი
ნიორი - 2-3 კბილი
წყალი - 1,5 ჩაის ჭიქა
მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
ბადრიჯანი სიგრძეზე ჩავჭრათ ისე, რომ...
პური დავჭრათ კუბიკებად. ღვიძლი, სალ...
დროჟი გავხსნათ თბილ წყალში, დავუმატ...
გასუფთავებული, გარეცხილი ღვიძლი ერთ...
გავაცხელოთ 2 სუფრის კოვზი კარაქი ან...
კაკაო ჩაისა და ყავისაგან იმით განსხ...