კატალოგი
ხბოს თირკმელისაგან მომზადებული კერძი
ხბოს ხორცი და წყალში კარგად დამბალი თირკმელები დავჭრათ კუბიკებად, ამოვავლოთ ფქვილში და შევწვათ ცხიმში ხახვის რგოლებთან და სტაფილოს ნაჭრებთან ერთად. მოვაყაროთ მარილი, პილპილი, შემდეგ ცოტა ხანი კიდევ ვშუშოთ. სურვილისამებრ შეგვიძლია დავამატოთ ცოტა წყალი და ხორცის ბულიონი. შემდეგ მოვზილოთ ცომი და დავდგათ ცივ ადგილას ½ საათით. ფორმას წავუსვათ ცხიმი და მისი 2/3 შევავსოთ ცომით, შემდეგ ჩავაწყოთ ცოტა შეგრილებული ხორცი და ზემოდანაც ცომი დავასხათ. ზემოდან წავუსვათ კვერცხის გული და შევდგათ ღუმელში 20-30 წუთით. მასალა: ცომისათვის 250 გრამი ფქვილი 60 გრამი გადამდნარი ქონი 2 ცალი კვერცხი მარილი 1 კვერცხის გული შიგთავსისათვის 3 ცალი ხბოს თირკმელი 500 გრამი ხბოს ხორცი 100 გრამი გადამდნარი ქონი 2 თავი ხახვი 1 ცალი სტაფილო მარილი პილპილი