კატალოგი
მარილენკნიოდელი - გარგრის ”კლიოცკები”
ბეჭდვა |
კარტოფილი მოვხარშოთ, გავხეხოთ, დავამატოთ ფქვილი, კვერცხი, ცხიმი, მოვზილოთ ცომი. ხის დაფას კარგად მოოვაყაროთ ფქვილი და ზედ გავაბრტყელოთ 3 მმ სისქის ცომი. გაბრტყელებული ცომი დავყოთ კვადრატის ფორმის ნაჭრებად ისე, რომ თითოზე მთლიანი გარგარი დაეტიოს. კურკის მაგივრად თითოეულ გარგარში უნდა მოვათავსოთ შაქრის ნატეხი. შემდეგ გავაკეთოთ კლიოცკი და ვხარშოთ მარილიან წყალში თავდახურულ ქვაბში მანამდე, სანამ ისინი არ ამოტივტივდება. შემდეგ დავდგათ დასაწურად. დაწურვის შემდეგ "კლიოცკები" ამოვავლოთ დაფხვნილი ორცხობილის სქელ ფენაში, მოვაყაროთ შაქარი და შევწვათ დიდი რაოდენობით ცხიმში. შემდეგ კვლავ მოვაყაროთ შაქარი და სუფრაზე ცხელი მივიტანოთ.
მასალა:
ცომისათვის
1 კილოგრამი კარტოფილი
1 ცალი კვერცხი
კაკლის ზომის კარაქი ან ღორის ქონი
200-250 გრამი ფქვილი
შიგთავსისათვის
გარგარი
შაქრის კუბიკები
საფანელი
კარაქი ან მარგარინი
პოპულარული რეცეპტი
კვერცხის გულები და შაქრის ფხვნილი კ...
ცომის მოსამზადებლად საჭიროა ავიღოთ ...
მოვამზადოთ ფქვილი, მარილი, თბილი წყ...
ფქვილის, კვერცხის, კარაქის, მარილის...
მოვამზადოთ მარინადი 1 ჩაის კოვზი სა...
მაწონით, კვერცხითა და კარაქით მოვზი...