კატალოგი
მოხრაკული ქათამი კვერცხით
ბეჭდვა |
საშუალო სიდიდის ქათამი დავჭრათ ნაჭრებად, ჩავყაროთ ქვაბში, დავდგათ ცეცხლზე და მოვხრაკოთ.
ცალკე ტაფაზე, ერბოში, კარგად მოვშუშოთ ხახვი და მოვასხათ მოხრაკულ ქათამს. დავასხათ იმდენ ცხელი წყალი, რომ შიგთავსი დაიფაროს და ვხარშოთ 15-20 წუთი. ჩავყაროთ შიგ წვრილად დაჭრილი ქინძი, ოხრახუში, კამა, მარილი და ჩავახალოთ კვერცხი. კვერცხის მოხარშვისთანავე კვერცხი მზადაა.
მასალა:
ქათამი
ხახვი - 3-4 მოზრდილი თავი
ერბო - 2 სუფრის კოვზი
მწვანილი - 3-3 ძირი
კვერცხი - 3-4 ცალი
მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
ტრადიციები და კულინარია...
მომზადებამდე 2-3 საათით ადრე ხაჭო გ...
შიგნეული გულდასმით გავასუფთავო, გავ...
ახლად დაწურული თეთრი ყურძნის ტკბილი...
ორი კვერცხი გავთქვნიფოთ, დავაყაროთ ...
საჭმელად ვარგისი სოკო (ან ხმელი სოკ...