კატალოგი
ჯონჯოლის მწნილი

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
შევარჩიოთ ქორფა ჯონჯოლი, გაუშლელი ყვავილებით, გავარჩიოთ, მოვაშოროთ უვარგისი მაგარი ღეროები, გავრეცხოთ ცივ წყალში, შემდეგ გავწუროთ და ჩავუშვათ სუფთა კასრში, ან ქილაში. მოვაყაროთ მარილი, შემდეგ მეორე პირი ჯონჯოლი, და განვაგრძოთ ასე, თან მრგვალი ხით მაგრად უნდა ვტენოთ ქილაში, სანამ არ გაივსება ქილა. ზემოდან დავაფაროთ ალუბლის ფოთლები, მოვუკრათ ქილას თავი და შევინახოთ გრილ ადგილას. ერთი კვირის შემდეგ ვნახოთ თუ ჯონჯოლი აკლია, დავამატოთ, მოვაყაროთ მარილი და მოვუკრათ თავი.
მასალა:
ჯონჯოლი - 1 კილოგრამი
მარილი - 25 გრამი
პოპულარული რეცეპტი

ხორცი დავჭრათ 10-12 ნაჭრად. ღამით დ...

ფქვილი გავცრათ ჯამში, გავუკეთოთ ჩაღ...

ღორის, ან ცხვრის ხორცის რბილი ნაჭერ...

ეკალა გავარჩიოთ, გავრეცხოთ, ჩავყარო...

მომზადებული ბატი მოვხარშოთ მსუბუქად...

მსუქანი ცხვრის ხორცი დავჭრათ ნაჭრებ...