კატალოგი
ჯონჯოლის მწნილი

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
შევარჩიოთ ქორფა ჯონჯოლი, გაუშლელი ყვავილებით, გავარჩიოთ, მოვაშოროთ უვარგისი მაგარი ღეროები, გავრეცხოთ ცივ წყალში, შემდეგ გავწუროთ და ჩავუშვათ სუფთა კასრში, ან ქილაში. მოვაყაროთ მარილი, შემდეგ მეორე პირი ჯონჯოლი, და განვაგრძოთ ასე, თან მრგვალი ხით მაგრად უნდა ვტენოთ ქილაში, სანამ არ გაივსება ქილა. ზემოდან დავაფაროთ ალუბლის ფოთლები, მოვუკრათ ქილას თავი და შევინახოთ გრილ ადგილას. ერთი კვირის შემდეგ ვნახოთ თუ ჯონჯოლი აკლია, დავამატოთ, მოვაყაროთ მარილი და მოვუკრათ თავი.
მასალა:
ჯონჯოლი - 1 კილოგრამი
მარილი - 25 გრამი
პოპულარული რეცეპტი

ხორცი ვხარშოთ დარბილებამდე, ვაცალოთ...

ხორცი დავჭრათ ნაჭრებად. ფქვილის, წყ...

მთელ-მთელი ბადრიჯანი შევწვათ, მოვაც...

გასუფთავებული ბალბა კარგად გავრეცხო...

მსუქანი ცხვრის ხორცი დავჭრათ, გავრე...

ფორთოხალი გავფცქვნათ და ისევე, როგო...