კატალოგი
კურკიანი ალუჩის ჯემი

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
გადარჩეული, გარეცხილი ალუჩა ტაშტში ჩავყაროთ, დავასხათ 0,5 ჭიქა წყალი და ვადუღოთ 10-15 წუთი; მოვადუღოთ 2 ჩაის ჭიქა წყლით და შაქრით სქელი სიროფი. ალუჩიანი ტაშტი გადმოვდგათ ცეცხლიდან, დავასხათ ზედ ცხელი სიროფი, დავდგათ ცეცხლზე და ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება. ხარშვის დროს განუწყვეტლივ ვურიოთ ხის კოვზით, რომ ძირზე არ მიიწვას.
მასალა:
ალუჩა (გადარჩეული) - 1 კილოგრამი
შაქრის ფხვნილი - 5 ჩაის ჭიქა
წყალი - 2,5 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი

ისპანახი დავარჩიოთ, გავრეცხოთ, მოვხ...

კვახი წვრილად დავჭრათ, ავურიოთ თაფლ...

ახალი მწვანე ლობიო დავარჩიოთ, დავამ...

150 გრამი კარაქი ავურიოთ 50 გრამი შ...

ხახვი წვრილად დავჭრათ, ჩავყაროთ ქვა...

კვერცხისა და შაქრის ფხვნილისაგან გა...