კატალოგი
კურკიანი ალუჩის ჯემი
ბეჭდვა |
გადარჩეული, გარეცხილი ალუჩა ტაშტში ჩავყაროთ, დავასხათ 0,5 ჭიქა წყალი და ვადუღოთ 10-15 წუთი; მოვადუღოთ 2 ჩაის ჭიქა წყლით და შაქრით სქელი სიროფი. ალუჩიანი ტაშტი გადმოვდგათ ცეცხლიდან, დავასხათ ზედ ცხელი სიროფი, დავდგათ ცეცხლზე და ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება. ხარშვის დროს განუწყვეტლივ ვურიოთ ხის კოვზით, რომ ძირზე არ მიიწვას.
მასალა:
ალუჩა (გადარჩეული) - 1 კილოგრამი
შაქრის ფხვნილი - 5 ჩაის ჭიქა
წყალი - 2,5 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი
კატლეტები ამოვავლოთ ფქვილში და ვწვა...
ხახვი წვრილად დავჭრათ და შევბრაწოთ ...
შაქარი ვთქვიფოთ კვერცხთან ერთად 15 ...
მოვზილოთ ცომი ბლინებისათვის, გავხსნ...
წიწილა კარგად გავასუფთავოთ, გავრეცხ...
ტაფაზე გავაცხელოთ ზეთი, დავამატოთ ბ...