კატალოგი
წითელი მოცვის მურაბა
ბეჭდვა |
მოცვი გადავარჩიოთ, დავყაროთ საწურზე, დავასხათ წყალი, კარგად გავრეცხოთ, მერე დავტოვოთ საწურზე, რომ დაიწრიტოს წყლისაგან; შემდეგ ჩავყაროთ მურაბის ტაშტში, დავაყაროთ შაქრის ფხვნილი, დავდგათ ცეცხლზე და ვხარშოთ. ჭურჭელი ხანგამოშვებით შევანძრიოთ ფრთხილად. როცა ადუღდება, ჩავამატოთ მიხაკი და დარიჩინი და ვხარშოთ, სანამ მოცვი საკმაოდ არ გამოყოფს სიროფს.
მასალა:
წითელი მოცვი - 1 კილოგრამი
შაქრის ფხვნილი - 750 გრამი
დარიჩინი - 3 გრამი
მიხაკი - 1 გრამი
პოპულარული რეცეპტი
ღორის, ან ცხვრის ხორცის რბილი ნაჭერ...
თევზის თავი, კანი, ფარფლები და ფხებ...
კობრს გავაცალოთ ქაცვი, გავრეცხოთ, დ...
ხორცი და სპეციები ჩავდოთ მდუღარე წყ...
ათქვეფილი კვერცხის მასაში ავურიოთ მ...
პატარა ზომის მწვანე პამიდვრები დავჭ...