კატალოგი
წითელი მოცვის მურაბა
| ბეჭდვა |
მოცვი გადავარჩიოთ, დავყაროთ საწურზე, დავასხათ წყალი, კარგად გავრეცხოთ, მერე დავტოვოთ საწურზე, რომ დაიწრიტოს წყლისაგან; შემდეგ ჩავყაროთ მურაბის ტაშტში, დავაყაროთ შაქრის ფხვნილი, დავდგათ ცეცხლზე და ვხარშოთ. ჭურჭელი ხანგამოშვებით შევანძრიოთ ფრთხილად. როცა ადუღდება, ჩავამატოთ მიხაკი და დარიჩინი და ვხარშოთ, სანამ მოცვი საკმაოდ არ გამოყოფს სიროფს.
მასალა:
წითელი მოცვი - 1 კილოგრამი
შაქრის ფხვნილი - 750 გრამი
დარიჩინი - 3 გრამი
მიხაკი - 1 გრამი
პოპულარული რეცეპტი

მსუქანი საქონლის ხორცი დავჭრათ ნაჭრ...

ბრინჯი გავრეცხოთ, გავაშროთ, მოვათავ...

ხახვი მსუბუქად მოვშუშოთ კარგად გაცხ...

ამ ხაჭაპურს აქვს არა მრგვალი, არამე...

სამი მთლიანი კვერცხი ავთქვიფოთ ერთ ...

მთელ-მთელი ბადრიჯანი შევწვათ, მოვაც...


