კატალოგი
წითელი მოცვის მურაბა

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
მოცვი გადავარჩიოთ, დავყაროთ საწურზე, დავასხათ წყალი, კარგად გავრეცხოთ, მერე დავტოვოთ საწურზე, რომ დაიწრიტოს წყლისაგან; შემდეგ ჩავყაროთ მურაბის ტაშტში, დავაყაროთ შაქრის ფხვნილი, დავდგათ ცეცხლზე და ვხარშოთ. ჭურჭელი ხანგამოშვებით შევანძრიოთ ფრთხილად. როცა ადუღდება, ჩავამატოთ მიხაკი და დარიჩინი და ვხარშოთ, სანამ მოცვი საკმაოდ არ გამოყოფს სიროფს.
მასალა:
წითელი მოცვი - 1 კილოგრამი
შაქრის ფხვნილი - 750 გრამი
დარიჩინი - 3 გრამი
მიხაკი - 1 გრამი
პოპულარული რეცეპტი

ძველი, წინა დღის პური დავჭრათ თხელ ...

გადარჩეული, გარეცხილი ლეღვი მოვათავ...

ხახვი დავჭრათ 1 სმ სიგრძის ნაჭრებად...

მუხუდოს ან წინასწარ დამბალ თეთრ ლობ...

ნელთბილ წყალში მოვზილოთ ერთი კილოგრ...

კარტოფილი მოვხარშოთ, გავფცქვნათ, და...