კატალოგი
წითელი პამიდორი ნიგვზით იმერულად
ბეჭდვა |
ახალი, საღი პამიდორები გავრეცხოთ ცივ წყალში. დავჭრათ თითოეული ექვს ან რვა ნაწილად და მოვათავსოთ შესაფერის ღრმა ჭურჭელში, ჩავამატოთ წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი, ნიორი, მწვანე წიწაკა, ქინძი, კამა, ოხრახუში და წმინდად დანაყილი ნიგოზი. ყველაფერი ეს შევაზავოთ მარილით და კარგად ავუროთ ერთმანეთში. შეიძლება დავამატოთ ცოტა ძმარი. სუფრაზე მიტანის წინ მოვაყაროთ წვრილად დაკეპილი ახალი კამა.
მასალა:
პამიდორი - 500 გრამი
ნიგოზი - ¾ ჩაის ჭიქა
ძმარი - 1-2 სუფრის კოვზი
ნიორი - 1-2 კბილი
წიწაკა, მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
თხილი, ნუში, ქიშმიში და ვანილის კრე...
მწიფე ტყემალი გადავარჩიოთ, ყუნწები ...
ხორცი ჩავდოთ ცივ, მსუბუქად დამარილე...
ახლად დაწურული თეთრი ყურძნის ტკბილი...
კარგად გასუფთავებული, გარეცხილი კუჭ...
დაჭრილ ქათამს მოვაყაროთ მარილი, შავ...