კატალოგი
ვარდის მურაბა
ბეჭდვა |
ვარდის ფურცლებს თეთრი თავები მოვაჭრათ, თესლი არ მივაყოლოთ, დავაყაროთ 1 კილოგრამი შაქრის ფხვნილი და ხელით კარგად ვსრისოთ; მაგრად გავწუროთ; დასრესილი, გაწურული ვარდის გუნდა ქილაში მოვათავსოთ, დავაყაროთ ზემოდან დარჩენილი შაქრის ფხვნილი, დავასხათ გამონაწური წვენი, დავახუროთ თავსახური და გრილ ადგილას შევინახოთ 1-2 დღე. ამის შემდეგ გადმოვიღოთ ქილიდან თავისი წვენით, კიდევ კარგად დავსრისოთ და გამოვწუროთ მისგან წვენი.
ჭურჭელში ჩავყაროთ შაქარი, დავასხათ წყალი, ავადუღოთ, მერე მოვათავსოთ შიგ გაწურული ვარდი და ნელ-ნელა ვხარშოთ. შუა ხარშვაში რომ იქნება, ვარდის გამონაწური წვენი დავასხათ და ავადუღოთ, სანამ სიროფი კარგად არ შესქელდება. მურაბას უნდა ჰქონდეს ფაფისმაგვარი შესახედაობა.
მასალა:
ვარდის ფურცელი (გაწურული) - 1 კილოგრამი
შაქრის ფხვნილი - 4 კილოგრამი
წყალი - 7 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი
გაცრილი სიმინდის ფქვილისაგან მოვზილ...
გადარჩეული მარწყვი გავრეცხოთ, მოვათ...
კვერცხის გულები, რძე და ფქვილი ავურ...
ხბოს ხორცის კუპატი მზადდება ისევე, ...
ქათმის ხორცი და ვიჩინა გავატაროთ ხო...
კარგად გასუფთავებული, თბილ წყალში გ...