კატალოგი
ვარდის მურაბა

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ვარდის ფურცლებს თეთრი თავები მოვაჭრათ, თესლი არ მივაყოლოთ, დავაყაროთ 1 კილოგრამი შაქრის ფხვნილი და ხელით კარგად ვსრისოთ; მაგრად გავწუროთ; დასრესილი, გაწურული ვარდის გუნდა ქილაში მოვათავსოთ, დავაყაროთ ზემოდან დარჩენილი შაქრის ფხვნილი, დავასხათ გამონაწური წვენი, დავახუროთ თავსახური და გრილ ადგილას შევინახოთ 1-2 დღე. ამის შემდეგ გადმოვიღოთ ქილიდან თავისი წვენით, კიდევ კარგად დავსრისოთ და გამოვწუროთ მისგან წვენი.
ჭურჭელში ჩავყაროთ შაქარი, დავასხათ წყალი, ავადუღოთ, მერე მოვათავსოთ შიგ გაწურული ვარდი და ნელ-ნელა ვხარშოთ. შუა ხარშვაში რომ იქნება, ვარდის გამონაწური წვენი დავასხათ და ავადუღოთ, სანამ სიროფი კარგად არ შესქელდება. მურაბას უნდა ჰქონდეს ფაფისმაგვარი შესახედაობა.
მასალა:
ვარდის ფურცელი (გაწურული) - 1 კილოგრამი
შაქრის ფხვნილი - 4 კილოგრამი
წყალი - 7 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი

ყველის ნაჭრები ამოვავლოთ კვერცხსა დ...

გოგრის ნაჭრები ნახევრად მოვხარშოთ რ...

ლობიო და ღორის ბარკალი წვრილად დავჭ...

ქორფა, ახალი კიტრი გადავარჩიოთ, გავ...

ცომისათვის საჭირო კომპონენტები სწრა...

მსუქანი ხორცი დავჭრათ საშუალო ზომის...