კატალოგი
ყვითელი ქლიავის მურაბა
| ბეჭდვა |
ყვითელი ქლიავი (ძალიან მწიფე არ უნდა იყოს) გავრეცხოთ, ალაგ-ალაგ ჩავჩხვლიტოთ წვრილი ჩხირით და ჩავყაროთ მომინანქრებულ ქვაბში; ცალკე ჭურჭელში მოვხარშოთ სიროფი შაქრითა და წყლით; ცხელი, მოხარშული სიროფი დავასხათ ქვაბში მოთავსებულ ქლიავს და მეორე დღემდე გავაჩეროთ. მეორე დღეს ქლიავი ამოვალაგოთ; სიროფი დავდგათ ცეცხლზე, ვადუღოთ; მერე შიგ ისევ ქლიავი მოვათავსოთ და ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება.
მასალა:
ყვითელი ქლიავი - 1 კილოგრამი
შაქარი - 1 კილოგრამი
წყალი - ¾ ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი

ხორცი დავჭრათ პატარა კუბიკებად (10-...

შევარჩიოთ ქორფა, მთელ-მთელი წიწაკა,...

ტაფაზე ერბო გავაცხელოთ, სათითაოდ გა...

კარტოფილი მოვხარშოთ, გავფცქვნათ, და...

ხორცს დავასხათ 2 ½ ლიტრი ცივი მარილ...

სატაცური გავასუფთავოთ, მოვხარშოთ მა...


