კატალოგი
ყვითელი ქლიავის მურაბა

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ყვითელი ქლიავი (ძალიან მწიფე არ უნდა იყოს) გავრეცხოთ, ალაგ-ალაგ ჩავჩხვლიტოთ წვრილი ჩხირით და ჩავყაროთ მომინანქრებულ ქვაბში; ცალკე ჭურჭელში მოვხარშოთ სიროფი შაქრითა და წყლით; ცხელი, მოხარშული სიროფი დავასხათ ქვაბში მოთავსებულ ქლიავს და მეორე დღემდე გავაჩეროთ. მეორე დღეს ქლიავი ამოვალაგოთ; სიროფი დავდგათ ცეცხლზე, ვადუღოთ; მერე შიგ ისევ ქლიავი მოვათავსოთ და ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება.
მასალა:
ყვითელი ქლიავი - 1 კილოგრამი
შაქარი - 1 კილოგრამი
წყალი - ¾ ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი

უკეთესი, ვიდრე საკუთარი აღიარება...

ახალი, საღი პამიდორები გავრეცხოთ ცი...

ბრინჯი გავრეცხოთ, გავაშროთ, მოვათავ...

ხორცი ჩავდოთ მცირე რაოდენობის მარილ...

"კულებიაკა" სხვა ნამცხვრე...

მსუქანი ცხვრის ან ბატკნის ხორცი (რო...