კატალოგი
ყვითელი ქლიავის მურაბა
ბეჭდვა |
ყვითელი ქლიავი (ძალიან მწიფე არ უნდა იყოს) გავრეცხოთ, ალაგ-ალაგ ჩავჩხვლიტოთ წვრილი ჩხირით და ჩავყაროთ მომინანქრებულ ქვაბში; ცალკე ჭურჭელში მოვხარშოთ სიროფი შაქრითა და წყლით; ცხელი, მოხარშული სიროფი დავასხათ ქვაბში მოთავსებულ ქლიავს და მეორე დღემდე გავაჩეროთ. მეორე დღეს ქლიავი ამოვალაგოთ; სიროფი დავდგათ ცეცხლზე, ვადუღოთ; მერე შიგ ისევ ქლიავი მოვათავსოთ და ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება.
მასალა:
ყვითელი ქლიავი - 1 კილოგრამი
შაქარი - 1 კილოგრამი
წყალი - ¾ ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი
ფორთოხალი გავფცქვნათ და ისევე, როგო...
ძროხის ხორცის ფილეს მოვაყაროთ მარილ...
3-4 ცალი მოზრდილი კარტოფილი გავფცქვ...
4-5 ჩაის კოვზ მარწყვის მურაბას დავა...
გადარჩეული მარწყვი გავრეცხოთ, მოვათ...
გასუფთავებული, გარეცხილი და ნაჭრება...