კატალოგი
ყვითელი ქლიავის მურაბა

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ყვითელი ქლიავი (ძალიან მწიფე არ უნდა იყოს) გავრეცხოთ, ალაგ-ალაგ ჩავჩხვლიტოთ წვრილი ჩხირით და ჩავყაროთ მომინანქრებულ ქვაბში; ცალკე ჭურჭელში მოვხარშოთ სიროფი შაქრითა და წყლით; ცხელი, მოხარშული სიროფი დავასხათ ქვაბში მოთავსებულ ქლიავს და მეორე დღემდე გავაჩეროთ. მეორე დღეს ქლიავი ამოვალაგოთ; სიროფი დავდგათ ცეცხლზე, ვადუღოთ; მერე შიგ ისევ ქლიავი მოვათავსოთ და ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება.
მასალა:
ყვითელი ქლიავი - 1 კილოგრამი
შაქარი - 1 კილოგრამი
წყალი - ¾ ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი

ეკალა გავარჩიოთ, კარგად გავრეცხოთ დ...

წყალში ჩავყაროთ შაქარი და კოჭა და ვ...

ყველაფერი ბანანისაგან...

კარტოფილი მოვხარშოთ, გავფცქვნათ, და...

ღამით დამბალი ლობიო მოვხარშოთ. დაჭრ...

საღი რძე წამოვადუღოთ, შევაგრილოთ 25...