კატალოგი
უალკოჰოლო გამაგრილებელი სასმელი

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
კომში დავჭრათ წვრილ ნაჭრებად, დავასხათ წყალი და ვხარშოთ 10-15 წუთი, მივუმატოთ შაქრის ფხვნილი, ოდნავ რომ შეგრილდება, გავწუროთ საწურში ან ორმაგ დოლბანდში, ჩავაწუროთ ყურძენი, ლიმონების წვენი, ამავე ლიმონების გახეხილი კანი, შემდეგ კვლავ გავწუროთ და შევდგათ მაცივარში. სუფრაზე მიტანისას ჭიქებში ჩავალაგოთ ლიმონის თითო ნაჭერი.
თუ ამ სასმელს მოვამზადებთ, სუფრაზე ლიმონათის ან სხვა გამაგრილებელი სასმელის მიტანა აღარ დაგვჭირდება.
მასალა:
კომში - 1 კილოგრამი
თეთრი ყურძენი - 1 კილოგრამი
ლიმონი - 2 ცალი (წვენში)
1 ცალი ლიმონი ცალკე დასაჭრელად
წყალი - 1 ლიტრი
შაქარი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

ბადრიჯანი დავჭრათ მრგვალ-მრგვალ ნაჭ...

კვერცხი ავურიოთ მანანის ბურღულისთან...

ბადრიჯანი დავჭრათ მოგრძო თხელ ნაჭრე...

ხორცი ხის ჩაქუჩით კარგად დავბეგვოთ ...

მომზადებულ ხორცს დავასხათ მცირე რაო...

ქათამი, ინდაური ან ბატი გავასუფთავო...