კატალოგი
ნამცხვარი ვაშლით
კარაქი კარგად გავთქვიფოთ ორ ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილთან ერთად; თანდათან დავამატოთ კვერცხი, მაწონი, სოდა - გახსნილი ძმარში, კარგად ვურიოთ და დავაყაროთ 4 ჩაის ჭიქა ფქვილი. ცომი გავყოთ ორ ნაწილად. ერთი ნაწილი გავაბრტყელოთ ცხიმწასმულ თუნუქის ფურცელზე, დავადოთ ვაშლის პიურე, დარჩენილი ცომი ზემოდან კოვზით დავადოთ პატარ-პატარა ნაწილებად. ცომის დადება იწყება ნაპირებიდან. ზემოდან მოვაყაროთ კარაქისა და ფქვილის აფშვნეტილი მასა (როგორც ქადის გული) და შევდგათ ღუმელში გამოსაცხობად. ვაშლის პიურე მოვამზადოთ ისე, როგორც ზემოთ არის აღწერილი. მასალა: კარაქი - 300 გრამი შაქრის ფხვნილი - 2 ჩაის ჭიქა კვერცხი - 4 ცალი მაწონი - 1 ჩაის ჭიქა ფქვილი - 4 ჩაის ჭიქა სოდა - 1 ჩაის კოვზი ძმარი - 1 სუფრის კოვზი ცალკე მასალა ვაშლის პიურესათვის